Antena 3 CNN Actualitate Dosarul referendumului din 2012: 10 mandate au fost emise pentru persoane DECEDATE

Dosarul referendumului din 2012: 10 mandate au fost emise pentru persoane DECEDATE

Dosarul referendumului din 2012: 10 mandate au fost emise pentru persoane DECEDATE
Sursa foto: Foto: VideoNews
24 Oct 2014   •   09:31
Pe lista celor care au primit mandate de aducere sunt şi 10 persoane care au decedat în ultimii doi ani. Au fost audiate imediat după referendum, dar între timp au murit. Dezvăluirea a fost făcută de primarul comunei vrâncene Suraia. Din această localitate, în autocarele anchetatorilor au urcat peste 40 de oameni cu destinaţia Bucureşti.
 
Peste o sută de persoane sunt aduse cu autocare, vineri, din mai multe judeţe în Capitală, pentru a fi audiate ca martori în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, în care sunt judecaţi vicepremierul Liviu Dragnea şi alte peste 70 de persoane.
 
Aducerea acestora în Capitală la termenul de vineri al dosarului referendumului a fost decisă de instanţă în 3 octombrie, pentru a da declaraţii despre participarea lor la referendumul din 2012, în condiţiile în care apar pe liste că au votat.
 
Cele peste o sută de persoane sunt aduse în Capitală în baza unor mandate de aducere, din judeţele Olt, Gorj, Teleorman şi Vrancea. 
 
Procesul nu va avea loc vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţa care judecă dosarul referendumului, ci la Curtea Militară de Apel, unde este mai mult spaţiu. 
 
La termenul din 3 octombrie, judecătorii instanţei supreme au stabilit ca în 24 octombrie să fie audiaţi toţi martorii, pentru că mulţi dintre aceştia sunt persoane în vârstă sau cu probleme grave de sănătate, care nu ar trebui "puse pe drumuri" în perioada rece a anului.
 

×
Subiecte în articol: primar mandate persoane
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close