Antena 3 CNN Actualitate Două secţii ale Maternităţii Spitalului din Galaţi, închise pentru dezinfecţie

Două secţii ale Maternităţii Spitalului din Galaţi, închise pentru dezinfecţie

Două secţii ale Maternităţii Spitalului din Galaţi, închise pentru dezinfecţie
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Sep 2011   •   15:05
La maternitatea din Spitalul de Urgenţă Galaţi nu se mai fac operaţii din această dimineaţă. Blocul operator şi sectia neonatologie au fost închise pentru curăţenie şi dezinfecţie generală. Măsura a fost luată după ce trei oameni au murit acolo din cauza unei infecţii intraspitaliceşti cu germeni foarte rezistenţi la antibiotice. Toate naşterile au fost redirecţionate către Maternitatea Buna Vestire din oraş.

Analizele făcute în maternitatea din Galaţi arată prezenţa germenilor rezistenţi la antibiotice. Cinci bebeluşi din secţia de neonatologie au fost transferaţi la Spitalul de Copii din oraş, iar zece mămici au fost duse la Maternitatea Buna Vestire. Pacienţilor din alte secţii nu li s-a spus însă că se face curăţenie generală din cauza unor posibile infecţii.

Conducera spitalului recunoaşte că era necesară igienizarea.

La Maternitatea Buna Vestire, locul în care nasc în aceste zile gălaţencele, medicii au suplimentat gărzile pentru secţia de neonatologie.

În Spitalul de Urgenţă din Galaţi au murit trei persoane în urma infectiei cu Acinetobacter, acum câteva săptămâni şi direcţia de sănătate publică se asigură că nu se va repeta situaţia.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: maternitate Galați
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close