Antena 3 CNN Actualitate După examenul de Bacalaureat, urmează o nouă probă de foc pentru absolvenţii de liceu. 85 de candidaţi pe un loc la facultate

După examenul de Bacalaureat, urmează o nouă probă de foc pentru absolvenţii de liceu. 85 de candidaţi pe un loc la facultate

După examenul de Bacalaureat, urmează o nouă probă de foc pentru absolvenţii de liceu. 85 de candidaţi pe un loc la facultate
de O.P.    |    22 Iul 2014   •   06:24

Absolvenţii de liceu dau buluc la admiterea in facultate. Aşa s-a ajuns la ca unele specializări se se bată şi 85 de candidaţi pe un loc. Şi la ASE este înghesuială mare cu aproape 8 candidaţi pe un loc fără taxă la specializarea Informatică economică.

De departe, dintre toate facultăţile analizate, cea mai mare concurenţă este în acest an la Universitatea din Bucureşti. 85 de candidaţi pe loc înscrişi la specializarea Limbi Moderne. Agitaţie mare este şi la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării unde s-au inscris 9,14 candidaţi pe un loc. Tare din urmă vine şi Facultatea de Geografie unde sunt 8,66 candidaţi pe loc.

La Universitatea Politehnica Bucureşti, cea mai dorită este specializarea Inginerie Medicală cu 6,5 candidaţi se bat pentru un loc fără taxă.

Cea mai „vânată" facultate din ASE este cea de informatică economică  unde sunt 7,47 candidaţi pe un loc la fără taxă. Foarte aproape se clasează specializarea cibernetică economică, cu 6,56 candidaţi pe un loc la buget.

La SNSPA cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Management - cu 5 candidaţi pe loc. Urmează apoi de Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice cu 3,5 candidaţi pe loc.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie Bucureşti, cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală cu 5,4  candidaţi pe un loc. În schimb la Facultatea de Medicinǎ sunt înscrişi 4.5 candidaţi pe un loc, iar la cea de Medicină Dentară, 3,9 pe un loc.

La universităţile din ţară cea mai mare concurenţă este la  UMF Timişoara cu 3,26 candidaţi pe un loc, la Tehnică Dentară iar la UMF Cluj, 4 pe un loc, tot la Tehnică Dentară.



×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close