Antena 3 CNN Actualitate După facultatea fără bac, urmează o programă şcolară "mai puţin încărcată"

După facultatea fără bac, urmează o programă şcolară "mai puţin încărcată"

După facultatea fără bac, urmează o programă şcolară "mai puţin încărcată"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    04 Oct 2014   •   23:43

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat sâmbătă, la Reşiţa, că în prezent se lucrează la programa şcolară, astfel încât aceasta să nu mai fie atât de încărcată ca până acum.

"Ne aflăm într-un moment extrem de favorabil celor care gestionează sistemul. Ceea ce numim curriculum şcolar poate fi realizat, de acum, de la clasa pregătitoare, până la ultima clasă de liceu. Acesta este, în cea mai mare parte, finalizat. Cred că se lucrează acum la ultimii ani de liceu. Eu, în mandatele mele de ministru, nu am avut posibilitatea de a face acest lucru . Acum, odată cu clasa pregătitoare, s-a creat această posibilitate", a spus Ecaterina Andronescu, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, în filosofia lui, curriculumul care este acum în vigoare a fost gândit ca privind şcoala ca singură sursă de informare, ceea ce nu mai este valabil, pentru că elevii au acces, în prezent, la internet, la informaţiile pe care le primesc din media.

"Prin urmare, şcoala trebuie să dea elementele fundamentale, pe care să se poată construi şi care să rămână, aşa cum cred că şcoala trebuie să se orienteze şi spre reperele de valoare morală. Iar aici, orele de religie trebuie să joace un rol deosebit de important în consolidarea reperelor morale cu care elevul să meargă mai apoi în viaţă", a spus senatorul Ecaterina Andronescu.

Citiţi şi Facultate FĂRĂ diplomă de bacalaureat. Porţile universităţilor, deschise din acest an

Absolvenţii de liceu fără diplomă de BAC se înghesuie la postlicealele sanitare care îi primesc cu braţele deschise

×
Subiecte în articol: Ecaterina Andronescu
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close