Antena 3 CNN Actualitate Cine ar putea ocupa funcţia de judecător la CEDO din partea României

Cine ar putea ocupa funcţia de judecător la CEDO din partea României

Cine ar putea ocupa funcţia de judecător la CEDO din partea României
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Mai 2013   •   19:33

Iulia Motoc, actual judecător la Curtea Constituţională, este favorită pentru ocuparea funcţiei de judecător la CEDO din partea României, informează gândul.info. Moţoc a refuzat să comenteze informaţia.

Curtea Constituţională a decis, săptămâna trecută, că Guvernul va face nominalizările la CEDO. Premierul Ponta a declarat atunci că vor fi propuse trei nume, dintre care unul trebuie să fie o femeie.

Potrivit unor surse din USL, citate de gândul.info, actualul judecător Iulia Motoc ar putea fi înlocuitoarea lui Corneliu Bîrsan pentru funcţia de judecător CEDO din partea României.

Surse din PNL susţin că "transferarea" Iuliei Motoc la CEDO este o "variantă" fezabilă. De celaltă parte, surse politice din PSD dau ca sigură nominalizarea Iuliei Motoc la CEDO.

Ce spune premierul Ponta despre această variantă

Întrebat ce părere are despre această variantă, premierul Victor Ponta a declarat: "Se va crea o comisie la nivelul Ministerul Justiţiei condusă cel mai probabil de ministrul Robert Cazanciuc. Acestă comisie va stabili criteriile pentru alegerea judecătorului CEDO. Pe acea listă se poate înscrie cine doreşte".

Judecătoarea CCR Iulia Motoc a precizat că nu doreşte să comenteze. "Nu doresc să fac nici un comentariu. Curtea încă nici nu a publicat motivarea. Nu am să comentez până nu publicăm motivarea”.





 

 

 

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close