Antena 3 CNN Actualitate Ecaterina Andronescu se află în conflict de interese. ANI a sesizat Parchetul instanţei supreme

Ecaterina Andronescu se află în conflict de interese. ANI a sesizat Parchetul instanţei supreme

Ecaterina Andronescu se află în conflict de interese. ANI a sesizat Parchetul instanţei supreme
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Iun 2011   •   10:19

Ecaterina Andronescu se află în conflict de interese, informează Agenţia Naţională de Integritate. Aceasta a deţinut simultan funcţiile de ministru şi ordonator de credite. Andronescu ar fi primit 40.000 de lei ca manager de proiect finaţat din fonduri europene.

În timpul mandatului de ministru, Ecaterina Andronescu a fost şi manager în cadrul unui proiect POSDRU, funcţie în baza căreia a încasat suma de aproape 40.000 de lei, informează Mediafax.

Inspectorii ANI s-au sesizat din oficiu în 11 martie 2011, cu privire la nerespectarea de către Ecaterina Andronescu, rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti, a regimului juridic al conflictului de interese.

În 8 septembrie 2008, Andronescu a semnat Decizia nr. 302, prin care a fost desemnat manager al proiectului "Pregătirea competitivă a doctoranzilor în domenii prioritare ale societăţii bazate pe cunoaştere", funcţie în baza căreia a încasat, în perioada octombrie 2009 - aprilie 2011, suma de 39.843 lei.

Inspectorii ANI au sesizat Parchetul instanţei supreme în cazul Ecaterinei Andronescu.

 


Ecaterina Andronescu: Nu am luat nici un ban din acest proiect

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a declarat că, pe perioada cât a fost ministru al Educaţiei, nu a luat nici un ban pentru proiectul de la Universitatea Politehnică Bucureşti.

"Universitatea Politehnică din Bucureşti este o instituţie de stat unde eu sunt profesor. Nu este o firmă privată. La această instituţie eu am obligaţii în calitate de profesor, inclusiv să conduc proiecte de cercetare sau proiecte cum este acesta pe fonduri structurale, din care peste 130 de doctoranzi, dacă îmi aduc eu bine în acest moment, au burse de doctorat din 2008.", a declarat senatorul pentru Agerpres.

"Acest proiect a fost lansat ca cerere UPB în mai 2008 a fost aprobat, cred că în septembrie 2008, şi aveam obligaţia să semnez acest proiect şi să-l coordonez în calitate mea de reprezentant legal al UPB. Pe perioada când am fost ministru şi de la aprobarea proiectului, nu am luat nici un ban din acest proiect. Mi-am îndeplinit obligaţiile mele de profesor", a afirmat vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu.
 


 

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close