Antena 3 CNN Actualitate Ediţie Specială. Microfoane SRI şi DNA în biroul lui Ponta

Ediţie Specială. Microfoane SRI şi DNA în biroul lui Ponta

Ediţie Specială. Microfoane SRI şi DNA în biroul lui Ponta
08 Apr 2014   •   22:33
Ni s-a promis că anul 2014 va fi unul extrem de tulbure. Reinventat prin coabitare, Traian Băsescu a ameninţat în mod direct că Ponta va avea dosar penal, că PSD e un partid de corupţi şi că „organele de anchetă" trebuie să se concentreze asupra lor. Băsescu încalcă grav Constituţia, promovând o justiţie selectivă ce e asmuţită asupra adversarilor săi politici, dar protejează marea corupţie din jurul său.

Persoane controversate din partidul lui Ponta sunt zilele acestea anchetate,
reţinute sau propuse pentru arestare. În tot acest timp, apar dovezi uluitoare despre mafia pusă în mişcare pentru ca familia Băsescu să intre în posesia a 300 de hectare de teren arabil în valoare de 1,5 milioane de euro. Un lung şir de infracţiuni au fost săvârşite pentru ca acest imens patrimoniu să devină avere prezidenţială. În plus, personajul de la care Ioana Basescu a luat bani în tranzacţia cu ruşii de la Gazprom prin sucursala NIS Petrol a fost arestat pentru spălare de bani. Evident că nimeni din familia lui Traian Băsescu nu este întrebat de sănătate, deşi DNA intervine în forţă pentru elemente mult mai puţin grave săvârşite de membri PSD.

România mai are de suportat 8 luni cu un preşedinte autoritar, cu certe inclinaţii dictatoriale, corupt şi demis de popor printr-un vot masiv, dar rămas în funcţie prin manevre obscure. Când adversarii săi politici sunt interceptaţi şi supravegheaţi pe mandate de siguranţă naţională, avem de-a face cu renaşterea poliţiei politice a lui Ceauşescu.

Jurnalistul Răzvan Savaliuc, despre acţiunile DNA:

Democraţia este constant călcată în picioare de Băsescu şi instituţiile sale de forţă, timp în care averea lui imensă creşte, corupţia explodează în tabara sa, pupila lui blondă primeşte cadou un partid închegat prin mijloace ilegale şi cu logistica de stat, exact ca într-un regim din America Latină.

Toată această atmosferă irespirabilă din România, paranoia interceptarilor masive, folosirea mecanismelor judiciare in campanie electorală împotriva adversarilor poartă semnatura dezlânată şi orbită de ură a lui Traian Băsescu.

După mai multe indicaţii precise trasate de la Cotroceni chiar de Traian Băsescu, numele premierului Victor Ponta este menţionat în ancheta ce a dus la arestarea preşedintelui CJ Mehedinţi, Adrian Duicu. Deşi formulările procurorilor sunt vagi şi lipsite de orice consistenţă juridică, apariţia numelui premierului Ponta într-un dosar DNA este un precedent exploziv ce demonstrează intenţia ca principalul adversar al lui Traian Băsescu să fie scos din joc cu ajutorul procurorilor .

Iată câteva extrase din rechizitoriul DNA:









×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close