Antena 3 CNN Actualitate Ei sunt ELEVII din ziua de azi: Poartă scutece, beau cu biberonul şi nu ştiu să deschidă o carte!

Ei sunt ELEVII din ziua de azi: Poartă scutece, beau cu biberonul şi nu ştiu să deschidă o carte!

Ei sunt ELEVII din ziua de azi: Poartă scutece, beau cu biberonul şi nu ştiu să deschidă o carte!
Sursa foto: mchenrylibrary.org
15 Feb 2012   •   14:20

O profesoară a făcut declaraţii surprinzătoare cu privire la elevii săi, despre care a declarat ca încă poartă scutece, beau din biberon si habar nu au cum să deschidă o carte.

Femeia este profesoară într-o şcoală din sudul Angliei, şi povesteşte că în fiecare zi se confruntă cu iresponsabilitatea şi neglijenţa părinţilor. Copiii nu au o problemă medicală, ci părinţi care cred că vor învăţa să folosească toaleta singuri, sau că este responsabilitatea şcolii să facă acest lucru.

Asociaţia Profesorilor a făcut un sondaj din care a rezultat faptul că elevii de şcoală primară sunt mult mai puţin independenţi faţă de acum 10 ani.

Profesoara a declarat că în cei opt ani de când este profesoară a asistat la un adevărat declin în ce priveşte deprinderile de bază ale copiilor.

La vârsta de 5-6 ani, copiii ar trebui să meargă singuri la toaletă, să ştie să se încheie singuri la haină şi să mănânce cu furculiţa şi cuţitul. În schimb, profesoarele sunt nevoite să le schimbe scutecele, să le pună băuturile în biberoane şi să îi ajute să manânce.

Deasemenea, copiii nu sunt învăţaţi nici măcar să stea liniştiţi câteva minute pe scaun şi să asculte, sau să nu bată alţi copii. 

Cu toate acestea, părinţii continuă să îşi trimită copiii la şcoală, având impresia că toate aceste lucruri ar trebui predate de profesori, ei neavând nici un rol în a le preda copiilor lucruri de bază.

Profesoara spune că deşi pare greu de crezut, majoritatea părinţilor nu vorbesc cu proprii copii, iar aceştia nu sunt capabili să comunice corect: "Dă creion" a spus un copil în sala de clasă. Părinţii nu îşi educă odraslele, abandonându-le în faţa televizorului, iar rezultatul şocant este că aceştia nu ştiu să ţină o pensulă în mână sau să se joace cu jucării.

Profesoara a afirmat că elevii nu respectă nici o ora de culcare, astfel că trebuie să îi lase să doarmă cu capul pe bancă din cauză că sunt foarte obosiţi, precizează Mediafax.



×
Subiecte în articol: elevi profesori
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close