Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc e MARE... la pungă. Iarna aceasta aruncă 2,5 MILIOANE de lei pentru a împodobi oraşul de sărbători

Emil Boc e MARE... la pungă. Iarna aceasta aruncă 2,5 MILIOANE de lei pentru a împodobi oraşul de sărbători

Emil Boc e MARE... la pungă. Iarna aceasta aruncă 2,5 MILIOANE de lei pentru a împodobi oraşul de sărbători
de O.P.    |    21 Noi 2014   •   06:46

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, aruncă 2,5 milioane de lei pentru a împodobi oraşul de sărbători. Deja s-a început montarea ghirlandelor, a beculeţelor şi a patinoarului din centrul oraşului.

Clujenii sunt însă de părere că banii ar fi fost mai bine cheltuiţi pentru asfaltarea străzilor, sau pentru ridicarea de cămine studenţeşti. Suma este exorbitantă şi dacă ne uităm la cheltuielile celorlalte oraşe.

În Sibiu, de exemplu, împodobirea oraşului costă 128.000 de lei, în timp ce în Alba Iulia municipalitatea foloseşte doar 70.000 de lei, din banii contribuabililor.

Oraşul Cluj-Napoca a intrat deja în febra pregătirilor pentru iarnă. Zeci de muncitori lucrează la împodobirea principalelor artere ale oraşului cu beculeţe şi ghirlande luminoase. Doar o treime dintre acestea sunt nou-nouţe, deşi primarul Emil Boc vrea să cheltuiască 2 milioane 500 de mii de lei, pentru ca oraşul sa fie îmbracat în alb şi albastru.
 
În Piaţa Unirii va fi amenajat şi un patinoar în aer liber, dar şi staduri cu produse de sezon. Primăria se laudă cu varietatea şi mulţimea oranamentelor, însă clujenii nu văd cu ochi buni risipa de bani publici .
 
În faţa reporterilor, reprezetanţii primariei au dat înapoi şi au spus că s-ar putea face ecopnomii. Ei susţin că totul se face având în vedere ca în 2015, Cluj-Napoca va fi Capitala Culturală Europeană a Tineretului. 
 
În alte oraşe cheltuielile pentru iluminatul de sărbători costă cu mult mai puţin. La Satu-Mare primăria va aloca aproape 500.000 de lei, în timp ce la Deva se vor cheltui 160.000 de lei, iar la Alba Iulia doar 70.000 de lei.

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close