Antena 3 CNN Actualitate Explozie la o staţie de încărcat butelii. Un angajat a murit şi alţi patru au fost răniţi

Explozie la o staţie de încărcat butelii. Un angajat a murit şi alţi patru au fost răniţi

Explozie la o staţie de încărcat butelii. Un angajat a murit şi alţi patru au fost răniţi
Sursa foto: Foto: ehow.com
10 Mai 2013   •   11:57

O explozie a avut loc, vineri, la o fabrică de încărcat butelii din municipiul Braşov, la faţa locului intervenind mai multe echipaje de pompieri şi ambulanţe SMURD. În urma deflagraţiei, o persoană a murit, iar alte patru au fost rănite.

Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Stelian Răchiţean, explozia a avut loc în jurul orei 11.40, la un centru de încărcat butelii din municipiul Braşov, de pe strada Ecaterina Teodoroiu.
  
La faţa locului s-au deplasat cinci echipaje SMURD şi unul de asistenţă, a mai adăugat şeful ISU Braşov, care a adăugat că explozia nu a fost urmată de incendiu.
 
Persoana care a murit în urma exploziei era angajată la societatea respectivă, la fel ca şi cei patru răniţi, care au fost duşi la spital. În momentul deflagraţiei, oamenii lucrau într-o hală, în spaţiu închis. Angajatul a murit pe loc, iar ceilalţi patru, care se aflau în hala respectivă, au fost aruncaţi la pământ de suflul exploziei, scrie Mediafax.

Cei patru răniţi, care sunt conştienţi, au primit îngrijiri la faţa locului de la medicii de pe ambulanţă, apoi au fost transportaţi la spital. Unul dintre răniţi este în stare mai gravă, având un traumatism cranio-cerebral.
   
Poliţia Braşov, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), dar şi Prefectura Braşov vor deschide anchete în acest caz, fiind vorba despre un accident de muncă.
  
"Vom face verificări să vedem când au fost făcute ultimele controale la această societate, dacă a fost făcută protecţia muncii corespunzător, dacă există autorizaţii. Am înţeles că în momentul producerii exploziei exista o maşină la încărcat, dar cauzele exacte ale producerii exploziei vor fi stabilite de cei de la ISU", a spus prefectul Braşovului, Mihai Mohaci.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close