Antena 3 CNN Actualitate Focar de infecţie, pe litoral! Pizza cu viermi, carne expirată, produse fără termen de garanţie

Focar de infecţie, pe litoral! Pizza cu viermi, carne expirată, produse fără termen de garanţie

Focar de infecţie, pe litoral! Pizza cu viermi, carne expirată, produse fără termen de garanţie
04 Aug 2014   •   21:43

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au dat vara aceasta, pe litoral, pentru abaterile constatate, mai multe sancţiuni în sumă totală de aproape două milioane de lei şi au confiscat numerar şi bunuri de aproape 200.000 de lei, activitatea a câtorva zeci de firme fiind suspendată.
  

Alimente stricate şi expirate, produse fără termen de garanţie şi mizerie de nedescris. Asta au găsit inspectorii OPC în mai multe restaurante şi terase din staţiunile 2 Mai şi Vama Veche. Iar într-o patiserie din Constanţa pizza era plină cu viermi, placintă, cu carne stricată şi zeci de ingrediente expirate de mai bine de un an de zile. Ziua s-a încheiat cu amenzi şi restaurante închise. - See more at: http://stiri.tvr.ro/focar-de-infectie--pe-litoral--pizza-cu-viermi--carne-expirata--produse-fara-termen-de-garantie_48368.html#sthash.XnnDZtED.dpuf
Alimente stricate şi expirate, produse fără termen de garanţie şi mizerie de nedescris. Asta au găsit inspectorii OPC în mai multe restaurante şi terase din staţiunile 2 Mai şi Vama Veche. Iar într-o patiserie din Constanţa pizza era plină cu viermi, placintă, cu carne stricată şi zeci de ingrediente expirate de mai bine de un an de zile. Ziua s-a încheiat cu amenzi şi restaurante închise. - See more at: http://stiri.tvr.ro/focar-de-infectie--pe-litoral--pizza-cu-viermi--carne-expirata--produse-fara-termen-de-garantie_48368.html#sthash.XnnDZtED.dpufAlimente stricate şi expirate, produse fără termen de garanţie şi mizerie de nedescris. Asta au găsit inspectorii OPC în mai multe restaurante şi terase din staţiunile 2 Mai şi Vama Veche. Iar într-o patiserie din Constanţa pizza era plină cu viermi, placintă, cu carne stricată şi zeci de ingrediente expirate de mai bine de un an de zile. Ziua s-a încheiat cu amenzi şi restaurante închise.
Alimente stricate şi expirate, produse fără termen de garanţie şi mizerie de nedescris. Asta au găsit inspectorii OPC în mai multe restaurante şi terase din staţiunile 2 Mai şi Vama Veche. Iar într-o patiserie din Constanţa pizza era plină cu viermi, placintă, cu carne stricată şi zeci de ingrediente expirate de mai bine de un an de zile. Ziua s-a încheiat cu amenzi şi restaurante închise. 
Alimente stricate şi expirate, produse fără termen de garanţie şi mizerie de nedescris. Asta au găsit inspectorii OPC în mai multe restaurante şi terase din staţiunile 2 Mai şi Vama Veche. Iar într-o patiserie din Constanţa pizza era plină cu viermi, placintă, cu carne stricată şi zeci de ingrediente expirate de mai bine de un an de zile. Ziua s-a încheiat cu amenzi şi restaurante închise. - See more at: http://stiri.tvr.ro/focar-de-infectie--pe-litoral--pizza-cu-viermi--carne-expirata--produse-fara-termen-de-garantie_48368.html#sthash.XnnDZtED.dpu
Alimente stricate şi expirate, produse fără termen de garanţie şi mizerie de nedescris. Asta au găsit inspectorii OPC în mai multe restaurante şi terase din staţiunile 2 Mai şi Vama Veche. Iar într-o patiserie din Constanţa pizza era plină cu viermi, placintă, cu carne stricată şi zeci de ingrediente expirate de mai bine de un an de zile. Ziua s-a încheiat cu amenzi şi restaurante închise. - See more at: http://stiri.tvr.ro/focar-de-infectie--pe-litoral--pizza-cu-viermi--carne-expirata--produse-fara-termen-de-garantie_48368.html#sthash.XnnDZtED.dpufAlimente stricate şi expirate, produse fără termen de garanţie şi mizerie de nedescris. Asta au găsit inspectorii OPC în mai multe restaurante şi terase din staţiunile 2 Mai şi Vama Veche. Iar într-o patiserie din Constanţa pizza era plină cu viermi, placintă, cu carne stricată şi zeci de ingrediente expirate de mai bine de un an de zile. Ziua s-a încheiat cu amenzi şi restaurante închise. - See more at: http://stiri.tvr.ro/focar-de-infectie--pe-litoral--pizza-cu-viermi--carne-expirata--produse-fara-termen-de-garantie_48368.html#sthash.XnnDZtED.dpuf


Unul dintre clienţii patiseriei de pe strada Griviţei, a găsit viermi în pizza pe care şi-a cumpărat-o la prânz. Dar vitrinele unităţii alimentare ascundeau mult mai multe nereguli.

Produsele vândute în patiserie erau un real pericol pentru viaţa consumatorilor. Nici angajaţii nu erau în siguranţă. Din cauza căldurii insuportabile şi a condiţiilor improprii din unitate unei vânzătoare i s a făcut rău.

Femeia a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată, de urgenţă, la spital. Patiseria în care lucra femei a fost închisă, iar patronul unităţii amendat cu 10.000 de lei.

Situaţia nu era mai bună nici la restaurantele din sudul litoralului. În 2 Mai de exemplu, clienţii primeau pui expirat, dar şi peşte ori fructe de mare fără niciun termen de valabilitate.

Turiştii spun că este un risc pe care şi-l asumă în momentul în care aleg să mănânce la restaurant.

În Vama Veche, la mai multe terase produsele congelate nu aveau niciun element de identificare şi nici măcar bucătarii nu ştiau ce se află în pungi.

Mai multe restaurante au fost închise şi s au dat amenzi de peste 50.000 de lei.


Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, inspectorii DGAF au verificat, în lunile iulie şi august, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului de evaziune fiscală, corectitudinea administratorilor de plaje, care închiriază şezlonguri şi ambarcaţiuni de agrement, dar şi a patronilor de cluburi, restaurante şi terase de pe litoral.

×
Subiecte în articol: amenzi
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close