Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Ştefănescu, despre Flota: Este o lovitură dată economiei româneşti, mai gravă decât una nucleară

Gabriel Ştefănescu, despre Flota: Este o lovitură dată economiei româneşti, mai gravă decât una nucleară

Gabriel Ştefănescu, despre Flota: Este o lovitură dată economiei româneşti, mai gravă decât una nucleară
23 Ian 2015   •   19:48

Gabriel Ştefănescu, fostul Ministrul al Transporturilor, care a câştigat la CEDO în anul 2007, după ce ce a fost concediat de Băsescu pe când acesta era la conducerea ministerului, a vorbit în cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii "La Ordinea Zilei cu Dana Grecu şi Radu Tudor" despre motivele pentru care se doreşte redeschiderea dosarului "Flota".

Acesta a dezvăluit că destituirea sa a fost primul ordin semnat de Traian Băsescu la preluarea ministerului Transporturilor (sfârşitul anului 1996), ca răzbunare pentru că a făcut parte din echipa de 40 de specialişti care au lucrat la "dosarul Flota". Ştefănescu a caracterizat drept "ilegală şi neprofesional" decizia procurorilor pe această temă, care-i absolvă de orice vină de a fi produs prejudicii statului român pe cei 8 inculpaţi, inclusiv şeful statului.

"În anul 2003, DNA de la acea dată, procurorul şef Amariei, a depus prin Minsterul Justiţiei despre o documentatţe care justifică vreo 300 de milioane de euro. Pe 16 nave din cele 128. Flota întreagă, valora în 92-94, 3 miliarde de euro. Este o lovitură dată economiei româneşti, mai gravă decât o lovitură nucleară. Este un război economic în care se află România astăzi şi la care multe personalităţi, privesc pasiv la cum se distrug sectoare economice. Băsescu este direct implicat în distrugere şi prăduirea Flotei, impreună cu un grup organizat din care a făcut parte Călin Marinescu, Virgil Toană şi mulţi alţii", a declarat Ştefănescu.

Gabriel Ştefănescu, fostul Ministrul al Transporturilor, a povestit şi cum a ajuns să facă parte din echipa de experţi care s-au ocupat de investigarea dosarului "Flota". "Eu am jurat ca funcţionar public să respect legile ţării. Mulţi dintre politicieni au încălcat asta, inclusiv Băsescu, de mai multe ori".


Gabriel Ştefănescu, fostul Ministrul al Transporturilor a expus argumente juridice pentru care dosarul Flota trebuie redeschis. "Băsescu a fost de patru ori ministru şi face din asta o glorie. Dar, el era ordonator principal de credite. Aş ruga procurorii să citească regulamentul de funcţionare a ministerului din perioada când a fost ministru, şi să vedeţi ce spun aceste documente. El veghea asupra patrimoniului companiilor de stat. Ori cele 3 companii din Flota, erau de stat la data aia. El era în spatele unor acţiuni".

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close