Antena 3 CNN Actualitate Geniul informaticii, Ionuţ Budişteanu, va fi sprijinit de Guvern

Geniul informaticii, Ionuţ Budişteanu, va fi sprijinit de Guvern

Geniul informaticii, Ionuţ Budişteanu, va fi sprijinit de Guvern
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    04 Apr 2014   •   10:19

Ionuţ Budişteanu, tânărul geniu al informaticii şi bursierul Fundaţiei Dan Voiculescu, face parte dintre tinerii pe care Guvernul îi va sprijini de acum înainte cu burse pentru cercetare. 


Finanţarea, în valoare de 15.000 de euro pentru fiecare tânăr, îi va ajuta pe cercetători să se dezvolte şi să îşi facă cunoscute inovaţiile în toată lumea.
 
Ionuţ Budişteanu a ţinut să mulţumească pentru susţinerea de care a avut parte şi fără de care, spune el, mulţi tineri cercetători cu potenţial nu au şansa să îşi vadă descoperirile implementate. 

El se numără printre cei 14 tineri care vor primi o bursă în valoare de 15.000 de euro, pentru susţinerea tinerilor cu rezultate impresionante obţinute în competiţii internaţionale de inovare. 
 
La iniţiativa Guvernului, finanţarea care se va acorda lunar va purta numele tânărului informatician. 
 
Ionut Budişteanu este unul dintre tinerii geniali ai informaticii, care a ales să rămână şi să studieze în România. Din 2010, el este bursier şi membru al Clubului de Excelenţă al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Tânărul informatician a ajuns cunoscut anul trecut, când a câştigat marele premiu la una dintre cele mai importante competiţii de ştiinţă şi inginerie din lume, cu un sistem ieftin de automatizare computerizată prin care un automobil se poate conduce singur.

Citiţi şi Un român de 19 ani, în topul celor mai INFLUENŢI oameni ai anului 2013. Clasamentul, făcut de revista TIME

Institutul de Tehnologie din Massachusetts va denumi un asteroid cu numele tânărului inventator român Ionuţ Budişteanu. Onoarea îi va fi acordată românului, după ce a câştigat premiul cel mare la Târgul Internaţional de Ştiinţă şi Tehnologie. 

×
Subiecte în articol: ionut budisteanu bursa
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close