Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a tăiat 25% din indemnizaţia de vacanţă a profesorilor. Un profesor cu 11 ani vechime ia 700 lei pentru perioada vacanţei (VIDEO)

Guvernul a tăiat 25% din indemnizaţia de vacanţă a profesorilor. Un profesor cu 11 ani vechime ia 700 lei pentru perioada vacanţei (VIDEO)

Guvernul a tăiat 25% din indemnizaţia de vacanţă a profesorilor. Un profesor cu 11 ani vechime ia 700 lei pentru perioada vacanţei (VIDEO)
10 Iul 2010   •   21:02



Mii de dascăli din România fac calcule peste calcule ca să afle cum vor trece peste perioada de vară. După ce le-a redus salariile cu 25%, acum Guvernul a aplicat aceeaşi tăiere şi indemnizaţiei de vacanţă. Aşa că în loc să îşi încarce bateriile pentru un nou an şcolar, profesorii îşi fac inimă rea când se gândesc la ce renunţă, ca să facă economii.

Elena este profesor de istorie. Lucrează în învăţământ de 11 ani. Şi după atâţia ani câştigă lunar cel mult 1.000 de lei. Legea prevede ca pe perioada vacanţei de vară dascălii să primească o indemnizaţie de vacanţă egală cu media ultimelor trei salarii. Numai că reprezentanţii Guvernului au decis să taie 25% din sumă. Aşa că Elena va primi doar 700 de lei.

Aşa că Elena trebuie să vadă cum se va descurca pentru ca cei mici să nu simtă austeritatea. Uşor de zis, greu de făcut. Mai ales când suma este atât de mică încât nu ştii la ce să renunţi pentru a face economie.

Este clar că vacanţa a ieşit din calcul. De fapt mulţi profesori recunosc că nu au mai plecat de mult într-un concediu adevărat.

Dascălii sunt cu atît mai supăraţi cu cât spun ei reducerea cu 25 de procente a intrat în vigoare când profesorii încheiaseră anul şcolar.



Foto: Observator

Observator

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close