Antena 3 CNN Actualitate IGPR: Peste 98 de tone de legume și fructe și mărfuri de peste 1 milion de lei, confiscate

IGPR: Peste 98 de tone de legume și fructe și mărfuri de peste 1 milion de lei, confiscate

IGPR: Peste 98 de tone de legume și fructe și mărfuri de peste 1 milion de lei, confiscate
17 Dec 2014   •   17:42

Peste 98 de tone de legume și fructe și mărfuri de peste 1 milion de lei au fost confiscate miercuri, în cadrul unei acțiuni pentru combaterea evaziunii fiscale, potrivit unui comunicat al IGPR, informează AGERPRES.
În urma activităților desfășurate au fost verificate 346 de societăți comerciale și au fost indisponibilizate în vederea confiscării 98.168 de kilograme de legume și fructe, mărfuri în valoare de 734.000 de lei a căror proveniență legală nu a putut fi justificată, acestea nefiind înregistrate în evidențele contabile ale societăților verificate.

De asemenea, au fost întocmite 18 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală cu un prejudiciu preliminar de 178.000 de lei. Totodată, au fost aplicate 518 sancțiuni contravenționale de 968.000 de lei și au fost confiscate mărfuri în valoare de 1.003.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de polițiști pentru stabilirea legalității operațiilor comerciale desfășurate.

Polițiștii au efectuat miercuri controale în centre comerciale din țară, la punctele de frontieră și pe principalele căi de acces în București pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu legume și fructe.

×
Subiecte în articol: IGPR
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close