Antena 3 CNN Actualitate În două săptămâni ar trebui dată în folosinţă autostrada Bucureşti-Ploieşti. Numai dacă ar cădea asfaltul din cer vom putea circula pe ea

În două săptămâni ar trebui dată în folosinţă autostrada Bucureşti-Ploieşti. Numai dacă ar cădea asfaltul din cer vom putea circula pe ea

În două săptămâni ar trebui dată în folosinţă autostrada Bucureşti-Ploieşti. Numai dacă ar cădea asfaltul din cer vom putea circula pe ea
de O.P.    |    02 Mai 2012   •   06:08
Autostrada Bucureşti-Ploieşti este un mare şantier, dar constructorii promit că va fi gata în două săptămâni. Nici ministrul interimar al Transporturilor nu mai crede însă că se va putea circula pe ea la termen. Alexandru Nazare a primit promisiuni şi de la constructorii autostrăzii Deva-Orăştie. Aceştia susţin că vor termina lucrarea înainte de termen, în octombrie.

Kilometri întregi din autostrada care ar fi trebuit să lege Ploieştiul de Capitală sunt şi acum neasfaltaţi. Degeaba şi-au trimis regii asfaltului toţi muncitorii în teren.

La podul peste râul Prahova, lucrările nu sunt nici la jumătate.

Şefii de şantier insistă totuşi că vor termina lucrarea în termen. Cu o condiţie însă: să nu plouă.

Construcţia autostrăzii Bucureşti-Ploieşti a început în 2007 şi ar fi trebuit să fie gata doi ani mai târziu. A costat statul român aproape jumătate de miliard de euro.

În privinţa autostrăzii care leagă Deva de Orăştie, ministrul interimar al transporturilor este optimist. Constructorul susţine că lucrarea va fi gata înainte de termen.

Tronsonul Deva-Orăştie are 32,5 km şi costă aproape 180 de milioane de euro, din care contribuţia guvernului este de 70 de milioane de euro. Dacă se va depăşi graficul, se va pierde finanţarea europană.







×
Subiecte în articol: autostrazi infrastructura
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close