Antena 3 CNN Actualitate Incendiu la rafinăria Arpechim. 11 echipaje de pompieri au intervenit pentru a stinge focul

Incendiu la rafinăria Arpechim. 11 echipaje de pompieri au intervenit pentru a stinge focul

Incendiu la rafinăria Arpechim. 11 echipaje de pompieri au intervenit pentru a stinge focul
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Feb 2011   •   10:50

Incendiu la rafinăria Arpechim. Focul a izbucnit la un turn de răcire, în apropierea secţiei de piroliză. Zece echipaje de pompieri încearcă să stinga incendiul. Reprezentanţii ISU au declarat că nu există pericol deoarece secţiile sunt închise pentru revizie.

De asemenea, purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, Mădălina Epure,a precizat, pentru Mediafax, că incendiul a izbucnit în jurul orei 10.00, la un turn de răcire înalt de aproximativ 15 metri, aflat la o distanţă de 200 de metri de secţia de piroliză.

Şapte autospeciale ale ISU şi patru autospeciale ale serviciului privat de intervenţie al rafinăriei au intervenit la faţa locului, dintre care două cu autoscară pentru intervenţie la înălţime.

Potrivit primelor cercetări arată că focul a izbucnit la grătarele de răcire ale turnului, care sunt din plastic. Turnul de răcire şi secţia de piroliză a rafinăriei sunt în revizie, iar înainte de izbucnirea focului o echipă de muncitori care făcea revizia turnului de răcire a acţionat cu un aparat de sudură în zonă, aceasta fiind posibila cauza a incendiului.

Incendiul, în urma căruia nu au existat victime, a fost stins într-un final, iar pompierii continuă să lucreze pentru îndepărtarea unor evetuale focare.

×
Subiecte în articol: rafinarie incendiu
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close