Antena 3 CNN Actualitate Ioan Mircea Paşcu, despre noua lege "Big Brother": Este o tendinţă la nivel internaţional

Ioan Mircea Paşcu, despre noua lege "Big Brother": Este o tendinţă la nivel internaţional

Ioan Mircea Paşcu, despre noua lege "Big Brother": Este o tendinţă la nivel internaţional
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Ian 2015   •   16:53
Au trecut mai bine de 24 de ore de la atentatul de la redacţia Charlie Hebdo, autorităţile franceze sunt în continuare în alertă iar evenimentele au lăsat urme în toată lumea, nu doar în Franţa. Astfel, în România a fost deschisă din nou discuţia despre legea "Big Brother", pentru care se caută o soluţie, după ce aceasta a fost declarată neconstituţională în 2012. 
 
Europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării, a explicat, pentru Antena 3, că, după atentatul de la Charlie Hebdo, balanţă înclină în favoarea supravegherii, la nivel internaţional.
 
"Una dintre concluzii a fost că, într-adevăr, iar se mişcă balanţa în favoarea supravegherii, intervenţiilor în viaţa privată, dar este, iată, o chestiune inevitabilă. S-a discutat despre colaborarea între ţările europene, care probabil trebuie să fie mai strânsă de acum înainte. Este un moment psihologic cu o încărcătură foarte mare. Impactul emoţional este atât de puternic încât probabil şi abordările trebuie să fie noi. Asta este senzaţia mea în acest moment şi discuţia de ieri pare să indice că încolo se mişcă lucrurile."
 
Paşcu a opinat că reacţia autorităţilor franceze a fost impecabilă.
 
"Reacţia autorităţilor a fost impecabilă. S-au luat toate măsurile posibile şi cred că statul francez a făcut din această chestiune una de onoare. Este o provocare la adresa onoarei Franţei, şi Franţa este o ţară mare. Să nu uităm acest lucru. Sunt convins că şi alte naţiuni au oferit tot sprijinul pentru a-i prinde pe aceşti oameni. Franţa este mobilizată total în acest moment."
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close