Antena 3 CNN Actualitate Ioan T. Morar: Meritele intelectuale mă recomandă pentru funcţia de consul

Ioan T. Morar: Meritele intelectuale mă recomandă pentru funcţia de consul

Ioan T. Morar: Meritele intelectuale mă recomandă pentru funcţia de consul
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Sep 2010   •   22:49

Jurnalistul Ioan T. Morar crede că are un viitor diplomatic promiţător în funcţia de consul al României la Marsilia, pentru care a fost propus de ministerul de externe. Acelaşi Morar era însă extrem de supărat pe numirea altui jurnalist, Gabriel Stănescu, tot în postul de consul la Marsilia. Îl acuza pe Călin Popescu Tăriceanu, premierul de la acea vreme, că face nejustificat diplomat dintr-un jurnalist. Acum, Morar neagă că ar fi într-o situaţie similară şi spune că îl recomandă meritele intelectuale, o operă mai interesantă decât a lui Stănescu şi orientarea politică de dreapta.

Ioan T. Morar spune că a aflat din presă că urma să devină consulul României la Marsilia. A acceptat propunerea pe care i-a făcut-o telefonic ministrul de externe, Teodor Baconschi, pentru că se consideră foarte potrivit pentru post.

Ioan T. Morar publica în 2007 în "Cotidianul" un articol în care contesta nominalizarea jurnalistului Gabriel Stănescu pentru postul de consul pe probleme culturale, tot la Marsilia. Stănescu era profesor de etică la Facultatea de jurnalism. Articolul se numea "Jurnaliştii lui Tăriceanu", iar la vremea respectivă Morar îşi arăta revolta faţă de tentativa guvernului liberal de a-l transforma pe jurnalistul Gabriel Stănescu în diplomat.

Morar spune acum, că e mai bun decât Stănescu pentru că are în avantajul său o operă literară "mai interesanta", premiile obţinute şi credinţa că va reuşi să se achite cu succes de sarcinile diplomatice.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: consul Marsilia
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close