Antena 3 CNN Actualitate Isterie europeană pentru câinii maidanezi. Legea eutanasierii a stârnit un val de furie în întreaga Uniune

Isterie europeană pentru câinii maidanezi. Legea eutanasierii a stârnit un val de furie în întreaga Uniune

Isterie europeană pentru câinii maidanezi. Legea eutanasierii a stârnit un val de furie în întreaga Uniune
Sursa foto: Foto: strays.in
de S.T.    |    30 Sep 2013   •   13:58

Cazul lui Ionuţ, copilul care a murit după ce a fost atacat de câini maidanezi într-un parc din capitală, a făcut înconjurul Europei.

Legea eutanasierii, adoptată de Parlamenul României luna aceasta, a stârnit un val de furie în întreaga Uniune Europeană, unde ONG-urile protestează faţă de eutanasierea câinilor maidanezi.

Jurnaliştii de la televiziunea germană RTL au făcut un reportaj despre acest caz şi despre câinii comunitari din România care au fost adoptaţi de familii din Germania.

Germanii intervievaţi de jurnaliştii de la RTL sunt revoltaţi de posibilitatea ca maidanezii din România să fie omorâţi.

Ei susţin că în România, câinii nu sunt eutanasiaţi, ci ucişi cu sălbăticie. Cu toţii însă sunt de acord că ţara noastră trebuie să ia măsuri în legătură cu zecile de mii de câini aflaţi pe străzi.

Ei spun că legea promulgată de Parlament este mult prea drastică şi cer ca autorităţile şi ONG-urile să construiască adăposturi.

Cei ce vor să adopte câini în Germania se plâng că ar fi vrut să salveze mai mullţi câini de la moarte, dar statul român nu le-a oferit această posibilitate.

În afara ţării, au fost pornite campanii pentru a convinge iubitorii de animale să adopte cât mai mulţi câini şi să îi salveze astfel, de la moarte.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close