Antena 3 CNN Actualitate Judecătoarea Elena Turcu, acuzată că a condus sub influenţa alcoolului, va fi repusă în funcţie

Judecătoarea Elena Turcu, acuzată că a condus sub influenţa alcoolului, va fi repusă în funcţie

Judecătoarea Elena Turcu, acuzată că a condus sub influenţa alcoolului, va fi repusă în funcţie
12 Mai 2011   •   14:35

Judecătoarea Elena Turcu, acuzată că şi-a condus autoturismul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului, va fi repusă în funcţia deţinută la Tribunalul Dâmboviţa înainte de a fi inculpată. De asemenea, CSM a decis ca perioada în care judecătoarea a fost cercetată să fie considerată vechime în muncă.

Pe 8 aprilie, judecătoarea dâmboviţeană Elena Turcu a fost achitată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ea a fost judecată pentru conducerea unui autoturism sub influenţa aloolului. Procurorii au cerut instanţei ca judecătoarea să primească doar o amendă, în lipsa unor rezultate concludente ale analizelor de sânge.

Acum patru ani, judecătoarea a dat un adevărat spectacol după ce a fost prinsă la volan baută. Analizele au arătat atunci o alcoolemie de unu la mie.

Pe data de pe 14 mai 2007,judecătoarea Elena Turcu, fost preşedinte al Secţiei penale a Tribunalului Dâmboviţa, a fost implicată în două incidente în timp ce se afla la volan. Maşina ei a fost la un pas de a lovi un motoscuter, apoi a acroşat oglinda unui tai staţionat, dar şi-a continuat drumul fără să oprească.

Atât cel care conducea motoscuterul, cât şi taximetristul au urmărit maşina judecătoarei şi în faţa locuinţei acesteia, i-au reproşat faptul că “era să dea peste ei”. Un vecin de-ai judecătoarei i-a sărit în apărare şi i-a lovit pe cei doi bărbaţi. La faţa locului, a venit un echipaj de poliţie care a pus-o pe Elena Turcu să sufle în etilotest.

Judecătoarea a cedat într-un final, dar aparatul folosit nu a dat rezultate concludente, astfel că Elena Turcu a fost condusă la Spitalul din Târgovişte unde i s-a recoltat o probă de sânge. Scandalul a continuat.

În iulie anul trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis-o în judecată pe judecătoarea Elena Turcu pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

 

 

×
Subiecte în articol: judecatoare
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close