Antena 3 CNN Actualitate Lupii, reintroduşi în Parcul Naţional Munţii Măcinului. Ultimii trei pui, sacrificaţi la o nuntă în '57

Lupii, reintroduşi în Parcul Naţional Munţii Măcinului. Ultimii trei pui, sacrificaţi la o nuntă în '57

Lupii, reintroduşi în Parcul Naţional Munţii Măcinului. Ultimii trei pui, sacrificaţi la o nuntă în '57
Sursa foto: Foto: huntingexpert.ro
24 Oct 2011   •   12:10

Administraţia Parcului Naţional Munţii Măcinului (APNMM) doreşte să reintroducă lupi în aria naturală, pentru a contrabalansa efectele negative ale creşterii numărului de şacali, informează Agerpres.
   
Directorul Parcului, Viorel Roşca, a declarat luni că în Parc există 60 de şacali monitorizaţi care produc foarte multe pagube şi a arătat că a întocmit un proiect pentru reintroducerea lupilor în zonă, pe care l-a depus la Ministerul Mediului.
   
''În Deltă, ultimii trei pui de lupi au fost sacrificaţi în 1957, în timpul unei nunţi, iar ultimele exemplare de lupi din Munţii Măcinului au fost văzute în 1960-1964, ei fiind exterminaţi de oameni din cauză că le distrugeau şeptelurile. Cred că reintroducerea a trei familii de lupi este cea mai bună metodă de a crea o armonie în ceea ce priveşte fauna, în condiţiile în care şacalii s-au înmulţit foarte mult şi afectează biodiversitatea'', a afirmat directorul.
  
Roşca a adăugat că "valoarea totală a proiectului este de circa 2 milioane de euro, iar din această sumă 500.000 de euro sunt pentru realizarea unui sistem de monitorizare în vederea eliminării eventualelor atacuri împotriva crescătorilor de animale''.
   
Potrivit sursei citate, evaluarea proiectului depus pe programul Life+ se va încheia în primăvara anului viitor.
   
Munţii Măcinului, cea mai veche formaţiune muntoasă din România, include peste 2.000 de specii de plante şi animale, circa 50 dintre acestea neregăsindu-se în alte zone din ţară sau din lume.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close