Antena 3 CNN Actualitate MAE promovează în străinătate votul prin corespondenţă, chiar dacă proiectul de lege nu a fost votat în ţară

MAE promovează în străinătate votul prin corespondenţă, chiar dacă proiectul de lege nu a fost votat în ţară

MAE promovează în străinătate votul prin corespondenţă, chiar dacă proiectul de lege nu a fost votat în ţară
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Iul 2011   •   22:33
O serie de documente care demonstrează că PDL ar putea pregăti furtul a până la trei milioane de voturi a fost prezentată în exclusivitate la Sinteza Zilei. Documentele, ce aveau ca destinatari ambasadorii României şi şefii de misiuni, conţineau informaţii despre proiectul de lege privind votul prin corespondenţă, care nu a fost nici măcar votat în Parlamentul României.

Aceste documente au ieşit la iveală în contextul în care Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat în trecut că „proiectul legii prin corespondenţă îi va face pe românii de peste hotare să aducă un milion de voturi” pentru PDL.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Doris Mircea, a intrat în legătură telefonică cu Antena 3 pentru a da câteva explicaţii referitoare la acest caz, însă răspunsurile reprezentantei ministerului au fost mai mult decât nesatisfăcătoare. Ea nu a putut să explice de ce proiectul de lege despre votul prin corespondenţă este promovat de toţi ambasadorii României, în condiţiile în care nu a fost nici măcar supus la vot în ţară.

Eu pot să vă spun punctul de vedere al MAE şi al ministrului Baconschi care a lansat în dezbatere publică proiectul de lege”, a declarat doamna Doris Mircea. „Este un interes al românilor de peste hotare care trebuie să fie informaţi asupra posibilităţilor pe care le au”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.
 




 

 

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close