Antena 3 CNN Actualitate Maica stareţă de la Voroneţ: Avem nevoie de fonduri, dar nu cerem. Dacă cineva simte româneşte, atunci ajută Voroneţul

Maica stareţă de la Voroneţ: Avem nevoie de fonduri, dar nu cerem. Dacă cineva simte româneşte, atunci ajută Voroneţul

Maica stareţă de la Voroneţ: Avem nevoie de fonduri, dar nu cerem. Dacă cineva simte româneşte, atunci ajută Voroneţul
Sursa foto: Foto captura Antena 3
28 Mar 2013   •   23:03

Maica stareţă de la Mănăstirea Voroneţ a vorbit în ediţia de joi seară a emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3, despre lucrările de restaurare care au fost făcute, de-a lungul anilor, la bijuteria din inima Bucovinei, dar şi despre cele de care mănăstirea are nevoie.

"Când am venit aici, în 1991, grija a fost Biserica", povesteşte maica stareţă, care a precizat că principala lucrare care a fost demarată a fost aceea de a schimba acoperişul lăcaşului sfânt, cernit de vremuri.

Mănăstirea Voroneţ, Capela Sixtină a Estului, adusă în casele românilor într-o ediţie specială "Sinteza Zilei"

Maica stareţă povesteşte că, în urma unei campanii a Antenei 1, "Salvaţi mănăstirile din Bucovina!", din 1996, fostul premier Adrian Năstase, împreună cu soţia sa, au donat prin fundaţia proprie un miliard de lei (lei vechi - n.r.). Cu aceşti bani, alăturaţi celor proveniţi din alte donaţii de la turişti, măicuţele de la Voroneţ au putut achita acoperişul care adăposteşte şi astăzi frescele deosebite din interiorul lăcaşului de cult.

Printre cei care au făcut donaţii pentru Mănăstirea Voroneţ se numără şi fostul ministru al Construcţiilor Nicolae Noica şi soprana Angela Gheorghiu.

Maica stareţă a afirmat că, deşi mănăstirea supravieţuieşte prin bunăvoinţa Lui Dumnezeu dar şi a oamenilor care îi calcă pragul, "noi nu cerem. Avem nevoie, dar nu cerem".

"Dacă cineva simte româneşte, atunci ajută Voroneţul", a mai spus maica stareţă, care a subliniat că există lucrări în desfăşurare la mănăstire, dar şi dorinţa măicuţelor de a achiziţiona aparatură climaterică specială pentru păstrarea picturilor din interior .


AICI înregistrarea integrală a emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3






×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Sinteza Zilei
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close