Antena 3 CNN Actualitate Maramureş: Miting aviatic şi zboruri de agrement pentru pasionaţii zborului

Maramureş: Miting aviatic şi zboruri de agrement pentru pasionaţii zborului

Maramureş: Miting aviatic şi zboruri de agrement pentru pasionaţii zborului
Sursa foto: Foto: INTACT Images
17 Aug 2012   •   22:04

Aeroclubul României şi Aeroportul internaţional Baia Mare organizează, sâmbătă, mitingul aviatic "FlyBay - Baia Mare Show 2012", destinat iubitorilor aviaţiei, dar şi celor care doresc să efectueze zboruri de agrement, informează Agerpres.

Directorul Aeroportul internaţional Baia Mare, Mihai Pătraşcu, a declarat vineri că evenimentul se anunţă a fi unul spectaculos prin evoluţia piloţilor români care vor efectua zboruri acrobatice.

"În comparaţie cu mitingul de anul trecut, zborurile acrobatice vor fi mult mai numeroase. Spectatorii vor avea ocazia să admire la lucru avioanele Zlin 142, avioane de acrobaţii, vor fi şi avioanele Extra 300, cele mai bune şi mai performante avioane din ţară. Vom avea, totodată, salturi în tandem cu paraşuta, formaţie de ICAR-uri - avioane ultrauşoare, vom fi salturi la punct fix, tractări de bannere, într-un cuvânt acrobaţii aeriene de excepţie, figurile cele mai complexe specifice zborului acrobatic", a spus Mihai Pătraşcu. 

În preambulul mitingului, vineri, piloţii execută zboruri la cerere contra cost, zboruri de agrement şi salturi cu paraşuta.

Pasionaţii de zbor care doresc pot să efectueze salturi cu paraşuta ce sunt filmate de organizatori ca apoi să fie puse la dispoziţia celor care au avut curaj să se avânte pe cer. Costurile sunt 140 de euro - saltul simplu şi 170 de euro - saltul cu filmare, iar la avioane vor fi 100 de lei - zborul de 15 minute sau 200 - zborul de 30 de minute.

Intrarea la mitingul aviatic este gratuită, iar spectatorii vor putea urmări acrobaţiile aeriene şi salturile paraşutiştilor din spaţiile amenajate în incinta aeroportului.

Compania de transport urban "Urbis" va efectua, sâmbătă, curse speciale din şi spre aeroport pentru cei care nu deţin mijloace de transport.

×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close