Antena 3 CNN Actualitate Mărturia femeii care a fost arestată 191 de zile, NEVINOVATĂ. Ce spune Mariana Rarinca despre calvarul îndurat jumătate de an

Mărturia femeii care a fost arestată 191 de zile, NEVINOVATĂ. Ce spune Mariana Rarinca despre calvarul îndurat jumătate de an

Mărturia femeii care a fost arestată 191 de zile, NEVINOVATĂ. Ce spune Mariana Rarinca despre calvarul îndurat jumătate de an
de S.T.    |    21 Mai 2015   •   22:28

Mariana Rarinca, femeia arestată 191 de zile, NEVINOVATĂ, a vorbit, joi, la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea" despre drama suferită.

Mariana Rarinca, acuzată că a şantajat-o pe preşedinta Instanţei Supreme, a fost achitată definitiv. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că femeia nu se face vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de Livia Stanciu.

Mariana Ranica a povestit la Sinteza Zilei, calvarul îndurat jumătate de an.

"Mă bucur că există judecători corecţi, care judecă indiferent de persoanele aflate în acea cauză. N-au ţinut cont de calitatea părţii vătămate, m-au ascultat cu atenţie, m-au lăsat să mă apăr şi pentru asta le mulţumesc", a spus femeia.

Mariana Rarinca a stat şase luni în închisoare, fiind cercetată şi apoi judecată pentru ameninţarea Liviei Stanciu şi şantajarea ei cu divulgarea unor informaţii compromiţătoare.

"Nu am realizat la început ce se întâmplă, am zis că e o glumă, că poate nu mi se întâmplă mie. Poate vrea să mă sperie ca să nu-mi plătească datoria", a declarat ea referitor la ceea ce i s-a întâmplat.

"M-am trezit cu mascaţii la poartă. Se pregăteau să sară poarta dacă soţul meu nu ieşea să deschidă. Din momentul în care au intrat în casă nu mi-au dat voie nici măcar la toaletă să merg neînsoţită. Era 6 dimineaţa. Nu i-a dat voie voie nurorii mele să meargă să le cumpere ceva de mâncare copiilor. Băiatul meu nu a avut voie să meargă la serviciu", a relatat femeia.

"Pe doamna Livia Stanciu o cunosc din 2000-2001. L-am cunoscut întâi pe soţul doamnei. Eu lucram la o firmă care făcea anumite tranzacţii şi dumnealui ne-a ajutat la o tranzacţie. Firma între timp a dat faliment, eu m-am întâlnit cu domnul Stanciu Andrei şi mi-a oferit acest post de secretară la cabinetul dumnealui. Eu de atunci am lucrat pentru Stanciu Andrei, cât şi pentru Livia Stanciu(...). Soţul dumneaei s-a mutat la Bucureşti, pe la începutul lui 2010. Periodic venea la Galaţi să-şi rezolve probleme, iar eu ţineam legătura permanent la telefon(...). Din vara lui 2010 nu s-a mai simţit bine şi a mai venit la Galaţi în toamna, dar nu ne-am întâlnit. Ghinionul meu a fost că chiar cu câteva zile înainte de a deceda am vorbit la telefon, dumnealui avea să-mi dea banii pe 8 luni în urmă. Ne-am înţeles să vină la Galaţi să ne socotim cu plăţile pe care le-am făcut eu şi cu salariul, dar a decedat", a mai povestit Mariana Rarinca, joi, la Antena 3.

"După ce a decedat am fost la înmormântare. Şi pentru pomenirea de 40 de zile doamna Stanciu a insistat să vin, fiindcă nu uita niciodată să menţioneze că sunt ca din familie. La câteva zile după înmormântare, dumneaei a venit la Galaţi şi am stabilit să mă ocup în continuare de problemele rămase nerezolvate la cabinet şi să mă ocup de plăţile utilităţilor. Ne-am înţeles asupra unei sume. Am avut pretenţia măcar salariul să mi-l plătească. Eu am plătit şi gaze, întreţinere, lumină. În total era vorba de 108 milioane", susţine femeia.

"M-a chemat la Bucureşti. Pe 8 mai am fost la dumneaei acasă. Mi-a dat 2 plicuri, într-un plic mi-a dat bani de transport şi mâncare 300 de lei şi într-un plic 500 de lei, cu menţiunea că are 3 carduri neacoperite şi face un mare efort să-mi dea aceşti bani(...). Eu am înţeles-o. Am aşteptat...dar mi-am amanetat tot ce am avut din aur, fără să ştie soţul meu. Erau şi foarte mulţi clienţi nemulţumiţi ai domnului Andrei Stanciu. Pe cei cu sume mai mici, am reuşit, aşa cum am putut, să-i potolesc să nu meargă, aşa cum ameninţau, la Înalta Curte(...). Doamna Livia Stanciu ştia de aceste probleme. Mă punea să rezolv tot ce este de rezolvat, să stau fără grijă că discutăm şi se rezolvă. De asta am fost foarte mirată când a procedat aşa", a susţinut Mariana Rarinca.

Procurorii susţineau că Mariana Rarinca ar fi cerut 20.000 de euro. Femeia, în schimb, cerea doar banii plătăţi de ea pentru întreţinerea unui apartament şi datoria pe care soţul Liviei Stanciu o avea către ea.

"Eu plătind datoriile doamnei Livia Stanciu şi încercând să ţin departe clienţii furioşi, am dat greş. Am rămas fără avocat...m-am apărat singură", a povestit femeia.

"Nu o pot ierta pe doamna Stanciu pentru ceea ce s-a întâmplat. Rămâne să mă gândesc ce o să fac mai departe. În primul rând trebuie să-mi organizez viaţa. Aveam o mică afacere care s-a dus de râpă", a mai spus ea.


Vă amintim că, în prima instanţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti o condamnaseră pe doamna Mariana Ranica la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj.

Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a ameninţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea"

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close