Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Transporturilor a cerut anchetă la ROMATSA. "Trebuie să vedem de ce nu au putut fi localizaţi"

Ministrul Transporturilor a cerut anchetă la ROMATSA. "Trebuie să vedem de ce nu au putut fi localizaţi"

Ministrul Transporturilor a cerut anchetă la ROMATSA. "Trebuie să vedem de ce nu au putut fi localizaţi"
21 Ian 2014   •   11:57

Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor, a cerut începerea unei anchete la Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA, după accidentul aviatic din Apuseni, soldat cu doi morţi.

"Ni s-a comunicat că aeronava era în stare bună din punct de vedere tehnic. Existau probabil avertismente cu privire la starea vremii, dar doar echipajul poate să ia hotărârea la faţa locului dacă condiţiile meteorologice permite zborul sau nu. În momentul în care am aflat de prăbuşirea aeronavei am ţinut legătura cu copilotul. Acesta ne-a informat despre starea pasagerilor. Ultimul contact telefonic l-am avut în jurul orei 18.30 - 19.00. Atunci erau toţi în viaţă.

Foarte multe echipaje erau în momentul acela mobilizate pentru a găsi aeronava. Noi, în momentul acesta vrem să vedem de ce nu a funcţionat sau care a fost problema cu dispozitivul GPS care ar fi trebuit să localizeze aeronava. Presupunem că nu a funcţionat, dar vom ştii cu exactitate în momentul în care finalizăm ancheta. De aseară un grup de experţi se află la faţa locului şi trebuie să facem această anchetă, pentru că trebuie să vedem exact care au fost cauzele care au dus la prăbuşirea avionului şi de ce nu au putut fi localizaţi", a declarat Ramona Mănescu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.



Pilotul Adrian Iovan şi o studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close