Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Atmosfera este una de tortură medievală în sala de judecată

Mircea Badea: Atmosfera este una de tortură medievală în sala de judecată

Mircea Badea: Atmosfera este una de tortură medievală în sala de judecată
05 Aug 2014   •   17:36

Mircea Badea a povestit despre atmosfera din sala de judecată, unde Dan Voiculescu, împreună cu inculapţii şi martorii din dosarul "Telepatia", au fost ţinuţi unsprezece ore într-o căldură insuportabilă.

"Sunt sătul de delirul Băsăului! Locul lui este de fapt în puşcărie, el este un infractor! A făptuit pe bandă rulantă penal. El trebuie să îşi sfârşească viaţa în puşcărie, în sensul că trebuie să adune atâţia ani de puşcărie cu executare încât viaţa lui biologică să nu treacă peste pedeapsa respectivă. Asta spun atunci când afirm că trebuie să moară în puşcărie", a declarat Mircea Badea în cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii "100 de Minute cu Alessandra Stoicescu".

"În sala de judecată căldura este uriaşă şi este imposibil să nu influenţeze comportamentul oamenilor. Fie că sunt ei judecători, avocaţi sau inculpaţi, care sunt doisprezece la număr, sau chiar simpli privitori, asta pentru că procesul este public. Este imposibil că nu îi afecteze căldura ", a mai povestit Mircea Badea.

De asemenea, realizatorul emisiunii "În gura presei" a povestit de asemănarea incredibilă dintre unul din judecătorii care se ocupă de dosar şi Elena Udrea: "Doamna judecător seamănă izbitor cu doamna Udrea.Este blondă, are aceeaşi tunsoare. Eu prima dată când am văzut-o, am crezut că este Udrea în sală".

O altă poveste de la "faţa locului", aşa cum a afirmat chiar Mircea Badea, este aceea despre comportamentul pe care unul din judecători l-a avut în timpul procesului: ""Doamna judecător în primele două ore avea un zâmbet. Indiferent de ceea ce se spunea, ea avea un zâmbet. Eu nu găseam multe lucruri amuzante din ceea ce se petrecea.(...) Dar după două ore jumate de căldură crânceană, nici ea nu a mai putut să îşi susţină zâmbetul".

În ceea ce privesc condiţiile din sala de judecată, Mircea Badea a afirmat: "Atmosfera este de tortură medievală. În sala de judecată, în statul de drept, în statul reformat, în justiţia independentă din România. (...) Sunt inculpaţi în vârstă acolo, practic agonizează, încearcă să supravieţuiească fizic până la sfârşitul zilei".

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close