Antena 3 CNN Actualitate Mircea Băsescu află mâine dacă rămâne în arest sau nu, după ce dosarul său a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa

Mircea Băsescu află mâine dacă rămâne în arest sau nu, după ce dosarul său a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa

Mircea Băsescu află mâine dacă rămâne în arest sau nu, după ce dosarul său a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Iul 2014   •   11:00

Dosarul lui Mircea Băsescu, în care este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită, a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

UPDATE 11.00 - Mircea Băsescu află mâine dacă rămâne în arest sau va fi eliberat. Un judecător de la Tribunalul Constanta va decide dacă măsurile luate până acum în dosar au fost legale.

Cererea de eliberare depusă de fratele preşedintelui nu s-a mai judecat azi la Tribunalul Bucureşti, pentru că dosarul a fost deja înregistrat la Tribunalul Constanţa.

Mircea Băsescu a fost reţinut pe 19 iunie de procurorii anticorupţie, după ce a fost audiat în dosarul în care fiul lui Bercea Mondial îl acuză de trafic de influenţă. 

Marian Căpăţână, cel care ar fi intermediat mita, a fost şi el reţinut

Potrivit procurorilor DNA, fratele preşedintelui a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător, prin intermediar, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului, precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.
   
Fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, a depus în 13 iunie, prin avocatul său, Pavel Abraham, o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu, în care îl acuză pe acesta de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare, în legătură cu dosarul în care Anghel este acuzat de şantaj.

Antena 3 a prezentat, la "Sinteza zilei", imagini în care fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, apare discutând cu fiul lui Bercea Mondial despre plata unor sume importante de bani în scopul eliberării interlopului.

Tot la Antena 3, Mihai Gâdea a prezentat alte înregistrări în care intermediarul şpăgii Marian Căpăţână încearcă să convingă familia lui Bercea Mondial să renunţe la acuzaţii.


×
Subiecte în articol: mircea basescu
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close