Antena 3 CNN Actualitate Mircea Băsescu intervenea pe lângă Blejnar: "Ce facem cu prietenul meu?"

Mircea Băsescu intervenea pe lângă Blejnar: "Ce facem cu prietenul meu?"

Mircea Băsescu intervenea pe lângă Blejnar: "Ce facem cu prietenul meu?"
Sursa foto: Foto: Antena 3
05 Sep 2012   •   19:16

Procurorii DIICOT au interceptat mai multe discuţii între Mircea Băsescu şi fostul şef de la ANAF Sorin Blejnar, care este acuzat într-un dosar de sprijinirea unui grup infracţional. Potrivit acestor interceptări, Mircea Băsescu intervenea pe lângă Sorin Blejnar pentru a se interesa de "un prieten".

Procurorii DIICOT Braşov au descoperit că fratele şefului statului îl suna direct pe preşedintele ANAF.

CONVORBIREA ÎNTRE MIRCEA BĂSESCU ŞI SORIN BLEJNAR:

Mircea Băsescu: Mircea Băsescu vă deranjează.

Sorin Blejnar:
Ştiu, ştiu.

Mircea Băsescu: Ce mai faceţi?

Sorin Blejnar:
Pe aici, pe la instituţie, semnez tot felul de hârtii.

Mircea Băsescu:
Aşa, tovarăşe, nu ne lăsăm. Dar ca să nu ne pierdem timpu'…

Sorin Blejnar:
Să nu ieşim din rutină.

Mircea Băsescu: Da'. Ce facem cu prietenul meu?

Sorin Blejnar:
Stăm pe loc tot aşa. Tot cum a fost, aşa rămâne.

Mircea Băsescu
: Aoleu! Nasol!

Sorin Blejnar:
E mai bine pentru el şi pentru noi! S-au complicat lucrurile!

Dosarul, care urmăreşte evaziunea fiscală cu petrol controlată de omul de afaceri Attila Racy, a scos la iveală relaţiile pe care acesta le avea în ANAF pentru a îşi proteja afacerea. Personajele principale în caracatiţa prin care se păcălea statul erau chiar capii ANAF.

Inculpaţii din dosar sunt acuzaţi că au creat un întreg joc de-a v-aţi-ascunselea cu accizele şi TVA-ul pentru combustibili, procedură prin care statul a pierdut bani grei. Totul cu protecţie de la nivel înalt, iar cei care încercau să intre pe fir erau taxaţi imediat.

În momentul în care au început anchetele DIICOT la societăţile deţinute de Attila RAcz, Codruţ Marta i-ar fi cerut acestuia să distrugă toate urmele.

SMS trimis de Codruţ Marta în septembrie 2010 către Attila Racz: „Nu mai scoate maşinile până după 1 oct. decât cu marfă bună. Arde hârtiuţe şi ce agende ai. Schimbă telefoanele. Aşa e mai bine. Nu ai probleme, dar nu se ştie."

În interceptările procurorilor apar de asemenea convorbiri între Blejnar şi fostul secretar de stat la ministerul Justiţiei, Alina Bica, precum şi între şeful ANAF şi un deputat. Cauza urmează să fie finalizată şi trimisă în judecată la Tribunalul Braşov. Fostul şef ANAF mai are un dosar la DNA Bucureşti pentru acelaşi gen de infracţiuni.

Codruţ Marta este cercetat alături de fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor Viorel Comăniţă, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa Dan Secăreanu şi alte persoane, într-un dosar de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.


×
Subiecte în articol: Sorin Blejnar
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close