Antena 3 CNN Actualitate Jumătate din țară, sub ninsori: 46 de drumuri naționale, închise din cauza viscolului. VEZI LIVE cum se circulă în Capitală!

Jumătate din țară, sub ninsori: 46 de drumuri naționale, închise din cauza viscolului. VEZI LIVE cum se circulă în Capitală!

Jumătate din țară, sub ninsori: 46 de drumuri naționale, închise din cauza viscolului. VEZI LIVE cum se circulă în Capitală!
de O.P.    |    N.B.    |    13 Feb 2012   •   14:53
VEZI AICI STAREA ACTUALIZATĂ A DRUMURILOR. Codul Portocaliu de ninsori şi viscol a blocat Oltenia. Autostrada A2 și 44 de drumuri naţionale sunt închise, iar zeci de localităţi sunt rupte de restul lumii. Peste câteva ore, codul portocaliu va fi extins la toate judeţele din sudul ţării.

Dacă ştiţi persoane care sunt blocate în zăpadă, trimiteţi în orice clipă mesajele voastre sau imagini pe adresa de email [email protected]

>VEZI DRUMURILE ÎNCHISE DIN CAUZA ZĂPEZII

>VEZI TRENURILE ANULATE DIN CAUZA NINSORII

UPDATE 22.30 - 22 de curse aeriene şi 348 de trenuri au fost anulate din cauza ninsorii şi a viscolului. În plus, 46 de drumuri naţionale şi autostrada A2 sunt închise

UPDATE 21.30 - Guvernul va analiza marți un proiect de hotărâre prin care Transelectrica va putea limita sau sista temporar livrările de energie electrică la export, astfel încât să nu existe probleme în alimentarea cu energie electrică a populației și consumatorilor industriali interni.

UPDATE 20.40 -
Ministrul Administrației și Internelor Gabriel Berca a anunțat, luni, că datele centralizate luni, la ora 19.00, arată că un număr de 117 localităţi sunt izolate din punct de vedere al accesului la drumurile publice.

UPDATE 20.10 -
Incident incredibil langă Lehliu, în județul Călărași. O familie care se întorcea de la București, cu bebelușul care a decedat la spital, s-a confruntat cu situația tragică de a nu primi permisiunea de a înainta.

UPDATE 19.15
- Peste 12 tone de alimente greu persisabile, apă și pâine au fost trimise de către Crucea Roșie Română în zonele afectate de căderile masive de zăpadă.

UPDATE 18.20 - Numărul localităților izolate din cauza zăpezilor în județul Vrancea a crescut la 26. Sunt peste 4.000 de oameni blocați din cauza nămeților, iar circulația se desfășoară cu dificultate, în urma utilajelor de deszăpezire.
 


UPDATE 17.10 - 
Mai multe artere principale din Capitală vor fi închise alternativ luni seară, începând cu ora 22.30, pentru ca utilajele să poată deszăpezi şi degaja zăpada acumulată la marginea carosabilului, informează Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

UPDATE 17.05 - Din cele 1947 de trenuri înscrise în graficul de circulaţie pe întreaga reţea de cale ferată, au fost anulate 330 de trenuri, şapte linii de cale ferată fiind în continuare închise şi se acţionează cu pluguri pentru deszăpezire, iar pe 11 secţii circulaţia feroviară este restricţionată, trenurile circulând cu locomotive Diesel.

UPDATE 16.50 - Traficul aerian pe Aeroporturile Otopeni şi Băneasa se desfăşoară cu dificultate, luni după-amiază, iar mai multe curse aeriene spre şi dinspre Düsseldorf, Frankfurt, Munchen, Bruxelles şi Sofia au fost anulate.

UPDATE 16.40 -
Porțiunea din DN 7, Valea Oltului, care tranzitează județul Vâlcea, a fost închisă luni după-amiază din cauza pericolului producerii de avalanșe.

UPDATE 16.00 -
Regele Mihai a autorizat trimiterea unui convoi de cinci camioane cu lemne de foc pentru persoanele aflate în dificultate, din zonele afectate de ninsorile din utlima perioadă.

UPDATE 14.30
- O întâlnire de urgenţă va avea loc la Guvern, la ora 17.00. Premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a chemat pe miniştri la o şedinţă de urgenţă.

UPDATE 14.00 - Un consilier local din Scutelnici, judetul Buzau, a murit pentru că ambulanţa nu a putut ajunge la el.  Bărbatului de 61 de ani a căzut din picioare când prelua ajutoare pentru oamenii izolaţi, rămaşi fără apă şi pâine de zile întregi.

UPDATE: 13:36
: Traficul rutier prin Vama Albiţa, cea mai importantă de pe graniţa de est a României, a fost închis, luni la prânz, pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza ninsorilor puternice, informează Mediafax. Potrivit Serviciului Teritorial al Poliţiei de Fontieră Vaslui, decizia blocării traficului în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa a fost luată în urma unei comunicări făcute de Compania Naţională de Autostrăzi şi Dumuri Naţionale, care a invocat condiţiile meteorologice nefavorabile din ultima perioadă. Autorităţile vamale vasluiene mai permit tranzitarea punctului doar turiştilor care circulă pe distanţe foarte scurte în apropiere de punctul de trecere a frontierei.

UPDATE: 13:13:  Românii din Madrid, Castellon, Roma, Verona şi Torino strâng pături, haine şi alimente neperisabile pentru sinistraţii din România, în fiecare dintre oraşe urmând să fie câte un punct de colectare, informează, luni, Federaţia asociaţiilor de români din Europa, iniţiatoarea proiectului umanitar.

UPDATE: 12:51:  Un cartier întreg din Râmnicu Sărat este evacuat de urgenţăZeci de localităţi din 25 de judeţe sunt afectate de ninsori şi viscole. Iar situaţia nu pare să se îmbunătăţească. Tot sudul ţării a intrat sub incidenţa unui cod portocaliu de ninsori.

UPDATE: 12:28
: Un avion cu 48 de călători la bord a ieşit de pe pistă, luni, pe Aeroportul din Craiova, după ce a derapat din cauza zăpezii, când încerca să decoleze, fără a exista victime, transmite corespontul MEDIAFAX. Potrivit directorului Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, avionul, cu destinaţia Timişoara, care trebuia să decoleze la ora 10.15 a încercat să plece la ora 11.00, însă nu a reuşit.

UPDATE: 12:07: În zona Hidrocentralei Portile de Fier 1, unde a avut loc o avalanşă în urma careia traficul a fost inchis. Potrivit sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Mehedinti, 15 masini au fost suprinse de avalansa pe DN 6, in Hidrocentralei Portile de Fier 1, fara a exista victime. In prezent, traficul este blocat pe DN 6, intre Drobeta Turnu Severin si Orsova, in urma acestei avalanse, drumarii intervenind pentru a curata zapada de pe sosea.

 


UPDATE: 11:30: Toate drumurile naţionale din şapte judeţe, inclusiv judeţele Buzău şi Vrancea, cele mai afectate de vremea extremă, vor fi închise începând cu ora 12.00, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România /CNADNR/.
Astfel, începând cu ora 12.00 vor fi închise toate drumurile naţionale din judeţele Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea şi Călăraşi din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.  Începând cu aceeaşi oră, circulaţia pe DN 2 va fi închisă pe sectorul Bucureşti - Bacău, pe DN 24B - pe tronsonul Albiţa-Crasna şi în continuare pe DN 24 Crasna - Tecuci - Tişiţa, iar pe DN 26 pe tronsonul Murgeni - Galaţi.
De asemenea, se vor închide şi DN 3 Bucureşti - Călăraşi şi DN 4 Bucureşti - Olteniţa.

UPDATE: 10:00
: 15 maşini au rămas blocate pe DN 6, în zona Hidrocentralei Porţile de Fier 1, unde a avut loc o avalanşă, informează Mediafax.  În prezent, traficul este blocat pe DN 6, între Drobeta Turnu Severin şi Orşova, în urma avalanşei. Drumarii au intervenit pentru a curăţa zăpada de pe şosea.



Cea mai gravă situaţie este în Vrancea, unde autorităţile vor institui de azi de la ora 12 starea de alertă. 30 de localităţi sunt izolate, 10 tronsoane de drumuri naţionale sunt închise circulaţiei, iar pe alte zeci se circulă îngreunat sau cu restricţii. 

Bilanţul iernii este unul dintre cele mai tragice ale ultimilor ani. Până acum, 68 de persoane au murit în România din cauza frigului. Potrivit subsecretarului de stat în ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, 42 dintre victime au murit în stradă iar restul în locuinţe improvizate sau fără încălzire.

Toate informaţiile despre prognoza meteo din marile oraşe, pe www.meteoplus.ro

Căderile masive de zăpada au inchis până la această oră 10 drumuri naţionale plus Autostrada Soarelui şi o porţiunhe din autostrada Transilvania.  Prin judeţele Dolj şi Vâlcea nu se mai circulă cu autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone. În judeţul Gorj sunt 11 filtre de poliţie care îi informează pe şoferi de restricţiile din judeţele vecine şi dacă e cazul îi întorc din drum.



În Dâmboviţa, viscolul a suflat cu peste 50 de km la oră. Două ambulanţe au rămas în troiene pe drumurile din judeţ.

În Prahova, mai multe maºini au rãmas blocate ore bune în nãmeţi din cauza viscolului. Câteva zeci de minute s-au chinuit autorităţile să scoată maşina dintre nămeţi.

la ieşirea din oraşul Mizil, ambele drumuri judeþene spre Boldeşti - Gradiştea şi Fulga au fost închise circulaţiei rutiere. Poliţiştii au întors toţi şoferii din drum.

Obişnuiţi cu blocajele în trafic, şoferii au început deja să se consoleze cu ideea că vor ajunge cu întârziere la destinaţie.

În Târgu Jiu poliţiştii de la Rutieră au organizat 11 filtre. În orele următoare, ninsoarea şi viscolul ar putea să blocheze şi alte drumuri judetene.





×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close