Antena 3 CNN Actualitate Incidente la miting: Mai mulţi protestatari reţinuţi de jandarmi, alţii au ajuns la spital

Incidente la miting: Mai mulţi protestatari reţinuţi de jandarmi, alţii au ajuns la spital

Incidente la miting: Mai mulţi protestatari reţinuţi de jandarmi, alţii au ajuns la spital
Sursa foto: Foto: Antena 3
27 Oct 2010   •   16:40

Protestul din Piaţa Constituţiei a degenerat miercuri, în jurul orei 16:30, în momentul în care premierul Emil Boc se pregătea să-şi înceapă discursul în faţa plenului reunit al Parlamentului.

Mai mulţi manifestanţi au încercat să rupă cordonul jandarmilor. Oamenii au fost opriţi rapid de forţele de ordine. Cel puţin o persoană a fost îndepărtată de la faţa locului cu cătuşe. Totodată, în urma incidentului, o persoană a fost preluată de echipajele SMURD după ce i s-a făcut rău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, 11 persoane au fost ridicate de jandarmi în urma incidentului. Persoanele sunt supectate că ar fi instigat protestatarii să forţeze cordonul de ordine din Piaţa Constituţiei. Oamenii au fost duşi la secţiile de poliţie.

În cursul zilei, peste 20 de protestatari au avut nevoie de îngrijiri medicale. Opt dintre aceştia au fost transportaţi la spital de echipajele SMURD.

Noi incidente la miting



Protestatar reţinut la miting


Jandarmii îi pun cătuşe unui manifestant


Manifestaţiile din Piaţa Constituţiei nu au fost lipsite de incidente nici în cursul zilei de miercuri. În jurul orei 15:00, zeci de protestatari au încercat să forţeze gardurile de la Parlament, iar jandarmii au fost nevoiţi să intervină în forţă.  Un grup de protestatari s-a îmbrâncit atunci cu jandarmii, reuşind să îndepărteze gardul de protecţie din zona scenei amplasate în Piaţa Constituţiei. Forţele de ordine au fost nevoite să se retragă câţiva metri spre trotuarul din faţa Palatului Parlamentului, unde au format un cordon de protecţie.

Manifestanţii forţează gardul din faţa Parlamentului


Peste 30.000 de oameni s-au adunat miercuri în faţa Palatului Parlamentului, unde au protestat faţă de măsurile luate de Guvernul Boc. Moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie a picat miercuri în Parlament. Astfel, actualul cabinet Boc rămâne în funcţie.


×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close