Antena 3 CNN Actualitate O profesoră va plăti 10.000 de euro daune pentru că nu a vrut să primească în clasă o elevă rromă (VIDEO)

O profesoră va plăti 10.000 de euro daune pentru că nu a vrut să primească în clasă o elevă rromă (VIDEO)

O profesoră va plăti 10.000 de euro daune pentru că nu a vrut să primească în clasă o elevă rromă (VIDEO)
Sursa foto: profesoara
21 Mai 2010   •   19:48

O decizie fără precedent în justiţia din România. O profesoară va trebui să plătească 10.000 de euro unei familii rrome, ca daune morale pentru discriminare şi rasism. Elena Daba, care predă în Mehedinţi, în comuna Voloiac, a refuzat în urmă cu trei ani, aproape un semestru întreg, să primească în clasă o elevă de 12 ani de etnie rromă.

În 2007, părinţii au transferat-o pe fetiţă la şcoala din comună. Dar învăţătoarea Elena Daba a refuzat să o primească la clasă, pe motiv că trans­ferul s-ar fi făcut ilegal, că mi­n­ora este de etnie rromă şi că are un grad de inteligenţă re­dus.

Părinţii n-au acceptat trauma psihică la care Rahela a fost supusă, aşa că au apelat la un avocat şi au dat învăţătoarea în judecată. N-a fost uşor, însă.

Iar Tribunalul Mehedinţi a găsit-o pe învăţătoare vinovată de discriminare. 5000 de euro avea să plătească daune morale, dar femeia a crezut că un recurs la Curtea de Apel Craiova îi va da dreptate. Pe 12 mai, însă, a fost anunţată că are de plătit o sumă de două ori mai mare.

Dacă învăţătoarea nu va plăti cei 10.000 de euro la timp, un executor judecătoresc va pune sechestru pe bunurile sale, pentru că sentinţa Curţii de Apel Craiova este definitivă şi irevocabilă. Femeia a refuzat să facă orice declaraţie în faţa camerei.



Observator




×
Subiecte în articol: profesoara copil avocat daune
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close