Antena 3 CNN Actualitate Omida care vrea să-şi facă operaţii estetice. Lecţia este predată la clasa a doua

Omida care vrea să-şi facă operaţii estetice. Lecţia este predată la clasa a doua

Omida care vrea să-şi facă operaţii estetice. Lecţia este predată la clasa a doua
17 Mar 2015   •   14:54

Omida a luat locul greierului şi furnicii. Fabula clasică nu mai ţine pasul cu timpurile moderne ci... mondene. Hărnicia furnicii a fost înlocuită cu omida care vrea să-şi facă operaţii estetice. Lecţia se predă la clasa a doua.

Mai exact, este vorba despre un text pe care copiii de clasa a doua ar trebui să-l studieze la şcoală.



Elevii cred că o lecţie despre operaţiile estetice nu trebuie predată la şcoală, ci în familie. Revoltaţi, sute de părinţii au semnat o petiţie online, cerând eliminarea acestui text pe care îl consideră absurd pentru nişte copii de 8 ani.

Şocată a fost chiar şi autoarea poveştii. Adina Popescu susţine că fragmentul din snoavă a fost copiat fără ştirea ei şi îi roagă pe părinţi să citească întreaga poveste, nu doar ce a apărut peste noapte în cartea şcolară.

Reprezentanţii editurii au evitat legalitatea dreptului de autor. În răspunsul trimis echipei Observator, ei anunţă că vor face modificări în următoarele ediţii, dacă intenţiile lor bune nu îşi ating scopul. Şefii Ministerului Educaţiei nu aşteaptă alte ediţii şi au stabilit o...operaţie. administrativă. Vor controla modul în care sunt aprobate auxiliarele şcolare.

Pentru a nu-i mai duce în eroare pe părinţi, reprezentanţii Ministerului Educaţiei se gândesc să aprobe de acum încolo doar manualele şcolare, nu şi auxiliare. Şi uite aşa, omida ar putea reforma piaţa materialelor didactice în valoare de zeci de milioane de lei.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close