Antena 3 CNN Actualitate Patru medalii şi locul 3 în Europa pentru lotul feminin de matematică al României. Felicitări, fetelor!

Patru medalii şi locul 3 în Europa pentru lotul feminin de matematică al României. Felicitări, fetelor!

Patru medalii şi locul 3 în Europa pentru lotul feminin de matematică al României. Felicitări, fetelor!
Sursa foto: Foto: stock-clip.com
de S.T.    |    20 Apr 2015   •   17:43
România s-a clasat pe locul al treilea, cu două medalii de aur şi câte una de argint şi bronz, la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, care s-a desfăşurat în perioada 14 - 20 aprilie la Minsk, informează Ministerul Educaţiei.
   
Lotul olimpic naţional a fost compus din patru eleve de la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală. Simona Diaconu (clasa a XII-a) şi Ioana Teodorescu (clasa a X-a) au cucerit medalii de aur, Marina Romina Ivan (clasa a XII-a) - medalie de argint, iar Raluca Cobzaru (clasa a XI-a) - medalie de bronz. Simona Diaconu a participat pentru a patra oară la această olimpiadă, fiind medaliată de fiecare dată cu aur, iar Marina Romina Ivan pentru a doua oară, obţinând şi o medalie de bronz anul trecut.
   
Echipa României a fost însoţit de profesorii coordonatori Csapó Hajnalka şi Mihai Bălună.
   
Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) este un concurs internaţional similar ca structură cu Olimpiada Internaţională de Matematică (două probe scrise susţinute în două zile consecutive). Conform regulamentului competiţiei, o echipă este formată din patru eleve.
   
La ediţia din acest an au participat 30 de ţări, România plasându-se pe locul al III-lea  în clasamentul pe medalii.

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close