Antena 3 CNN Actualitate Pavel Abraham, despre cazul femeii care s-a sinucis: În 35 de ore aduceau plase de la Paris, dar sunt şi în România

Pavel Abraham, despre cazul femeii care s-a sinucis: În 35 de ore aduceau plase de la Paris, dar sunt şi în România

Pavel Abraham, despre cazul femeii care s-a sinucis: În 35 de ore aduceau plase de la Paris, dar sunt şi în România
23 Mai 2015   •   12:07

Doina Cosman, psiholog şi preşedinte al ARPS, a intervenit prin telefon la Antena 3, unde a vorbit despre caziul femeii care s-a aruncat în gol de la etajul opt.

"Noi, Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului, împreună cu alte asociaţii propunem să se facă o lege prin care să se lanseze o strategie naţională de prevenţie a suicidului, care să aibă cel puţin trei capitole mari", a declarat Doina Cosman.

Şi avocatul Pavel abraham a aexplicat cum se putea preveni acest incident tragic.

"Există un cadrul legislativ, fără a ataca substanţial autorităţile publice, având în vedere timpul îndelungat de 35 ore. Cred că a recurge doar la negociere cu un om suferind, nu este suficient. În plus, există plase speciale, care, în contextul respectiv, trebuiau folosite. În 35 de ore le aduceu şi de la Pasris dacă era nevoie, dar există în România şi s-au făcut genul acesta de intervenţii, iar femeia putea fi salvată. "

Femeia de 53 de ani care spunea că vrea să se sinucidă s-a aruncat de pe blocul situat pe Calea Victoriei. După mai mult de 36 de ore în care pompierii şi oamenii au încercat să o convingă să coboare, femeia a căzut în gol de pe clădire. 

Conform procedurii în astfel de situaţii, a fost deschis un dosar de moarte suspectă.


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close