Antena 3 CNN Actualitate Poliţia Locală loveşte din nou. Doi biciclişti au fost AMENDAŢI pentru că nu purtau cască

Poliţia Locală loveşte din nou. Doi biciclişti au fost AMENDAŢI pentru că nu purtau cască

Poliţia Locală loveşte din nou. Doi biciclişti au fost AMENDAŢI pentru că nu purtau cască
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Iul 2015   •   17:30
Doi biciclişti au fost amendaţi de poliţiştii locali din sectorul 1 pentru că nu purtau cască de protecţie, deşi acest lucru nu este sancţionat de lege, astfel că reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 îşi prezintă scuzele, dar atrag atenţia asupra frecventelor modificări ale legislaţiei rutiere.
Primăria Sectorului 1 cere scuze public pentru incidentul din data de 1 iulie 2015, în care două persoane, care mergeau cu bicicleta, au fost amendate de către agenţii locali ai Sectorului 1 pentru faptul că circulau fără cască de protec?ie, deşi acest lucru nu este sancţionat de lege, se arată într-un comunicat al instituţiei.
Conform unor prevederi mai vechi ale legislaţiei rutiere, bicicliştii erau obligaţi să fie dotaţi cu echipament de protecţie. Noua legislaţie rutieră nu obligă, ci doar recomandă bicicliştilor să poarte pe drumurile publice echipamente de protecţie, precizează reprezentanţii primăriei.
Cei doi biciclişti, sancţionaţi în baza unor prevederi legale abrogate, vor fi invitaţi la sediul Poliţiei Locale Sector 1 pentru a li se anula procesele verbale de contravenţie. 
"Din cauza unei erori materiale Poliţia Locală Sector 1 nu a actualizat formularele de contravenţie şi nu a instruit personalul în vederea aplicării noii legislaţii rutiere, agenţii Poliţiei Locale aplicând eronat prevederi ale legislaţiei rutiere învechite. (...) Începând de vineri, 3 iulie 2015, când acest incident a ajuns în atenţia opiniei publice, Primăria Sectorului 1 s-a autosesizat şi a început un audit la Poliţia Locală pentru a verifica dacă agenţii locali sunt instruiţi conform legislaţiei la zi. Acest incident a fost cauzat şi de frecventele modificări ale legislaţiei rutiere", mai spune primăria în comunicat.
 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close