Antena 3 CNN Actualitate Procurorii Marius-Dan Foitoş şi Valentin-Horia Şelaru, numiţi judecători la ICCJ de către Traian Băsescu

Procurorii Marius-Dan Foitoş şi Valentin-Horia Şelaru, numiţi judecători la ICCJ de către Traian Băsescu

Procurorii Marius-Dan Foitoş şi Valentin-Horia Şelaru, numiţi judecători la ICCJ de către Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.T.    |    14 Iun 2013   •   11:54

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretele pentru numirea în funcţii de judecători la ICCJ pentru procurorii Marius-Dan Foitoş şi Valentin-Horia Şelaru, anunţă Mediafax.

Băsescu a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a lui Marius-Dan Foitoş şi numirea sa în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De asemena, Preşedinţia informează că Traian Băsescu a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, delegat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a lui Valentin-Horia Şelaru şi numirea sa în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Un număr de 21 de magistraţi înscrişi la concursul pentru ocuparea a 29 de posturi vacante de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au obţinut, în mai, după susţinerea unui interviu la CSM şi a unei probe scrise, punctajul necesar promovării.

Procurorul Horia Valentin Şelaru de la Parchetul Curţii de Apel Braşov, delegat la Parchetul instanţei supreme şi fost consilier al Laurei Codruţa Kovesi pe când aceasta era procuror general, a obţinut 81,33.

Despre Valentin Şelaru presa a scris în mai multe rânduri că ar fi un apropiat al regimului Băsescu.

Procurorul Şelaru a fost interimar la secţia de urmărire penală si criminalistică a Parchetului General pe vremea cînd a fost închis dosarul în care Traian Băsescu era acuzat de spălare de bani.

Drept răsplată, Şelaru a devenit colonel, grad retras ulterior de Corneliu Dobriţoiu.

Şelaru şi-a dorit să ajungă la Secţia penală a instanţei supreme.

Foitoş este fost şef serviciu criminalistic din cadrul Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a PICCJ.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close