Antena 3 CNN Actualitate Răcire accentuată a vremii. Temperaturile ajung la MINUS 20 de grade. Vedeţi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Răcire accentuată a vremii. Temperaturile ajung la MINUS 20 de grade. Vedeţi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Răcire accentuată a vremii. Temperaturile ajung la MINUS 20 de grade. Vedeţi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
Sursa foto: Foto: en.gmw.cn
20 Ian 2014   •   13:20

Iarna începe să îşi facă simţită prezenţa, în special în nordul ţării. Meteorologii au dat publicităţii prognoza pentru următoarele două săptămâni. Potrivit prognozei, urmează o răcire accentuată a vremii. Temperaturile vor ajunge în perioada următoare până la - 20 de grade Celsius. Acestea vor scădea treptat, de la o zi la alta, şi cu 6 până la 10 grade Celsius.

Meteorologii au emis Cod Galben de ninsori. Vedeţi ce zone din România sunt afectate

În Capitală temperaturile vor scădea accentuat de la finalul acestei săptămâni. Pe timpul zilei, nu se vor înregistra temperaturi mai mari de -6 grade Celsius.

Prognoza meteo pe regiuni:

În Muntenia până pe 26, 27 ianuarie vremea se va răci de la o zi la alta, astfel încât maximele termice vor scădea de la o medie de 8, 9 grade în primele zile spre minus 1- 0 grade la sfârşitul primei săptămâni de prognoză. În acelaşi interval minimele nocturne vor scădea de la 4 la minus 6 grade, în medie. În a doua săptămână vremea se va încălzi, maximele diurne atingând în medie, după 29 ianuarie, 3- 4 grade Celsius, iar minimele nocturne aproximativ minus 3 grade Celsius.

Va ploua slab pe 22, 23 ianuarie, iar între 24 şi 27 ianuarie, temporar, vor fi precipitaţii mixte, în general slabe cantitativ.

În Oltenia, în primele trei zile ale primei săptămâni de prognoză vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal la această dată, apoi temperaturile vor scădea cu aproximativ 8 grade până în jurul datei de 27 ianuarie, când se vor atinge valori medii de aproximativ 1 grad Celsius la valorile maxime diurne şi minus 6 grade la cele minime nocturne.

În următoarele zile, vremea se va încălzi uşor, astfel încât ultimele zile ale perioadei de prognoză vor fi caracterizate de temperaturi normale în această perioadă a anului, cu medii ale temperaturilor maxime de 2 şi 3 grade şi ale celor minime de minus 4, minus 3 grade.

Va ploua temporar în primele zile ale prognozei, iar în jurul datei de 26 - 27 ianuarie creşte probabilitatea pentru lapoviţe sau ninsori, slabe cantitativ.

La munte, până la sfârşitul primei săptămâni temperaturile maxime vor scădea treptat, de la medii de 4 şi 5 grade la început, spre minus 5 grade în jurul datei de 26, 27 ianuarie, când minimele nocturne vor coborî spre valori medii de minus 11 grade, faţă de 0 - 1 grad la începutul intervalului.

În a doua săptămână va avea loc o creştere a regimului termic, astfel încât, în ultimele zile, se vor atinge maxime diurne de minus 2 grade şi minime nocturne de minus 8 grade Celsius, în medie, vremea devenind normală termic pentru început de februarie.

Trecător vor fi precipitaţii, mixte la început, apoi predominant sub formă de ninsoare, cu o probabilitate mai mare pe 21 - 22 ianuarie, dar şi în intervalul 24 - 27 ianuarie.

În Moldova, în prima săptămână media valorilor maxime va scădea de la 2 la minus 8 grade Celsius, iar în a doua săptămână va creşte spre aproximativ 1 grad în ultimele zile ale intervalului.

Evoluţia temperaturilor nocturne va fi asemănătoare, în scădere de la 1 la minus 11 grade Celsius în prima săptămână, apoi în creştere spre minus 4 grade la sfârşitul perioadei de prognoză.

Probabilitatea de precipitaţii, mai ales lapoviţe şi ninsori, în general slabe cantitativ, va fi mai mare în primele zile ale prognozei, precum şi în intervalul 24 - 27 ianuarie.

În Transilvania, până duminică 26 ianuarie, temperaturile maxime vor scădea cu aproximativ 10 grade Celsius, ajungând la valori medii de minus 2, minus 1 grad. Apoi, va avea loc o uşoară încălzire, astfel încât, între 29 ianuarie şi 2 februarie, media maximelor diurne va atinge 1 grad Celsius şi va fi apropiată de norma climatologică a perioadei.

Media temperaturilor minime va deveni negativă după primele trei zile, iar cel mai frig va fi în intervalul 26 - 28 ianuarie, când se vor înregistra medii termice nocturne de minus 9, respectiv minus 8 grade Celsius.

Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată între 20 şi 23 ianuarie, când va ploua slab cantitativ şi, ulterior, după data de 25 ianuarie, când vor fi precipitaţii slabe mixte.

În Banat, până în 27 ianuarie, temperaturile vor scădea treptat, mai accentuat în primele trei zile ale intervalului de prognoză, astfel încât maximele diurne ajung, în medie, de la o valori de 14 grade Celsius în prima zi, până la 2 grade pe 26-27 ianuarie. Şi temperaturile minimelor nocturne vor scădea de la 6 - 7 grade la începutul intervalului, până la valori medii de minus 4 grade la sfârşitul primei săptămâni de prognoză.

În a doua săptămână, temperaturile vor creşte treptat, spre medii de 3-4 grade maximele diurne şi minus 3, minus 2 grade minimelor nocturne, în perioada 29 ianuarie - 2 februarie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în primele zile ale intervalului, când va ploua temporar şi, din nou, după data de 24 ianuarie, când vor fi mai ales ploi, dar trecător şi lapoviţe sau ninsori slabe cantitativ.

În Crişana, în prima săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere, de la medii de 13 grade, până la aproximativ 1 grad la sfârşitul acestei săptămâni de prognoză, când regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru ultima decadă a lunii ianuarie.

În a doua săptămână, la început, temperaturile vor creşte uşor, spre medii de 2, respectiv 4 grade. Minimele nocturne se vor menţine pozitive la începutul intervalului, dar începând din 23 ianuarie vor deveni negative, cu valori medii de minus 5 grade în jurul datei de 27 ianuarie şi de minus 3 grade la începutul lunii februarie.

Va ploua, în general slab cantitativ, în primele zile ale perioadei de prognoză, dar şi în jurul datei de 25 ianuarie, când precipitaţiile vor fi mixte.

În Maramureş, la începutul intervalului vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, cu medii ale maximelor diurne de 9 şi 10 grade şi ale minimelor nocturne de 3 - 4 grade. Pe 22 - 23 ianuarie va avea loc o răcire accentuată, astfel încât între 24 şi 27 ianuarie se vor consemna medii ale temperaturilor maxime de minus 1 şi 0 grade, în timp ce minimele termice vor coborî, în medie, spre minus 7 grade Celsius.

După 28 ianuarie tendinţa va fi de uşoară încălzire, care va determina în ultimele zile ale perioadei de prognoză, valori medii de 1 - 2 grade ale temperaturilor maxime şi de aproximativ minus 4 grade ale celor minime.

Probabilitatea pentru precipitaţii slabe cantitativ şi predominant sub formă de ploaie, va fi mai mare în primele zile ale intervalului şi, trecător, în jurul datei de 25 ianuarie.

În Dobrogea, vremea se va răci în prima săptămână a intervalului de prognoză, respectiv între 25 şi 27 ianuarie, media temperaturilor maxime va scădea treptat de la 10, respectiv 11 grade până la minus 2, minus 1 grad. În acelaşi interval minimele temperaturilor nocturne vor coborî, în medie, de la 5 la minus 6 grade Celsius.

În a doua săptămână, după data de 28 ianuarie, un proces de încălzire va determina, în ultimele zile ale prognozei, medii ale maximelor diurne de 4 şi 5 grade şi ale minimelor nocturne de aproximativ minus 1 grad, vremea devenind normală din punct de vedere termic pentru începutul lunii februarie.

Vor fi precipitaţii, slabe cantitativ, sub formă de ploaie în primele zile, dar şi lapoviţe sau ninsori, temporar, după 25 ianuarie.


×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close