Antena 3 CNN Actualitate Radu Mazăre a fost REŢINUT de procurorii DNA

Radu Mazăre a fost REŢINUT de procurorii DNA

Radu Mazăre a fost REŢINUT de procurorii DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
de O.P.    |    S.T.    |    08 Apr 2014   •   23:31
UPDATE 23.20 - Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost reţinut, marţi, de procurorii anticorupţie, în urma audierilor de la sediul central al DNA. Edilul va fi prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

Radu Mazăre a fost audiat de procurorii DNA, după ce a fost săltat cu mascaţii de la un restaurant din Capitală. Primarul Constanţei este cercetat într-un dosar de corupţie privind modul în care a fost construit un cartier de locuinţe sociale din oraş.

UPDATE 17.50
Percheziţiile făcute de procurorii DNA la sediul Primăriei Constanţa şi la locuinţa din Mamaia a lui Radu Mazăre s-au încheiat marţi după-amiază, după aproximativ nouă ore. anchetatorii au plecat cu mai multe cutii cu documente.  

Viceprimarul Constanţei Decebal Făgădău a declarat, la finalul percheziţiilor, că autorităţile le-au pus la dispoziţie procurorilor toate documentele solicitate, legate de construirea cartierului de locuinţe sociale "Henri Coandă". Anchetatorii au cerut, printre altele, hotărârile de Consiliul Local referitoare la acest campus şi autorizaţiile de construcţie.

Viceprimarul a spus că a fost percheziţionat şi biroul primarului Radu Mazăre, dar că procurorii "nu au găsit nimic acolo", precum şi biroul secretarului municipiului, Marcela Enache, fără ca activitatea Primăriei să fie perturbată.

Percheziţiile au fost făcute în prezenţa celor doi avocaţi ai lui Radu Mazăre, unul dintre apărători fiind Marius Mocanu, care îl reprezintă şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constanţa.

UPDATE 16.30 - Agenţia Naţională de Integritate (ANI) verifică declaraţiile de avere ale lui Radu Mazăre depuse de-a lungul ultimului mandat de primar al Constanţei.

UPDATE 15.00:
 Radu Mazăre a fost adus cu mascaţii la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Primarul municipiului Constanţa a declarat că această acţiune face parte din "sârba procurorilor" şi că era conştient că este cercetat încă din 2005.

"Mi-e frică numai de Dumnezeu", a mai spus Radu Mazăre.

UPDATE
Comunicatul DNA: "Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală, ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011 - 2013, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local".

După ce în urmă cu două săptămâni mascații au descins în forță la casa președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, și la sediul instituției pe care o conduce, în această dimineață procurorii DNA au mers la locuința primarului Radu Mazăre, dar şi la sediul Primăriei Constanța.

Surse judiciare au declarat că este vorba despre un nou dosar în care este vizat Radu Mazăre, suspectat de fapte de corupţie, dar şi alţi angajaţi ai primăriei.

Edilul va fi adus la Bucureşi pentru a fi audiat. Cazul este anchetat de DNA Bucureşti.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, spunea, în 24 martie, că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) îl vizează într-o nouă anchetă, privind modul în care a fost construit cartierul de locuinţe sociale din oraş, procurorii solicitând primăriei mai multe documente legate de această investiţie, în valoare totală de şapte milioane euro.


"O să vă arăt astăzi cum se face justiţia independentă şi imparţială în republica lui Băsescu. Am aici adresa primită de la DNA pe numele Regiei Consiliului Local care s-a ocupat de construcţia acestui cartier Henri Coandă şi în care ni se cere de la DNA Bucureşti, în urma soluţionării dosarului, alt dosar am, să trimitem până la25 martie contractul de achiziţie, precum şi toate documentele aferente procedurii de achiziţie publică referitoare la acest contract, al cartierului de amărâţi Henri Coandă", declara atunci Radu Mazăre, într-o conferinţă de presă susţinută în cartierul social.



×
Subiecte în articol: perchezitii Radu Mazare DNA ANI
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close