Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime: Adamclisi, un impunător monument roman considerat biserică de către turci

România la înălţime: Adamclisi, un impunător monument roman considerat biserică de către turci

România la înălţime: Adamclisi, un impunător monument roman considerat biserică de către turci
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    20 Aug 2014   •   16:38
Antena 3 a demarat o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.


Cu un diametru de 30 m şi o înălţime de 20 m, monumentul de la Adamclisi are de jur-împrejur 54 de basoreliefuri reprezentând scene de luptă. Lângă monument se află un muzeu de antichităţi dacice, greceşti şi romane.

Turcii au considerat impunătorul monument roman Tropaeum Traiani drept biserică.

Numele Adamclisi (Adamklissi sau Adam Klisi - denumiri mai vechi) este forma românizată a denumirii turceşti Adam Kilisse (Casa lui Adam, interpretată ca fiind Biserica Omului). 

Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
Subiecte în articol: România la înălţime
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close