Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime: Cazanele Dunării - Un relief spectaculos săpat de Dunăre în munte

România la înălţime: Cazanele Dunării - Un relief spectaculos săpat de Dunăre în munte

România la înălţime: Cazanele Dunării - Un relief spectaculos săpat de Dunăre în munte
08 Iul 2014   •   17:21

Antena 3 a demarat o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.

Cazanele sunt un sector din defileul Dunării la trecerea prin Muntii Carpati. Au o lungime de circa 9 de km. În unele locuri Dunărea se îngustează până la 230 m, îngreunând navigatia.

Fluviul este mărginit de pereţi verticali, stâncoşi. Adâncimi maxime de circa 75 m. În sectorul Cazanelor viteza de scurgere a apei depăşeşte 5 m/s.

Cazanele Mari au o lungime de aproximativ 4 km, încadrându-se între masivele Ciucarul Mare (pe teritoriul României) şi Veliki Strbac (Serbia). La baza peretelui de calcar ce flanchează această porţiune a Cazanelor Mari există două cavităţi: peşterile Gura Ponicovei şi Veterani.

Cazanele Mici se întind pe o lungime de aproximativ 3 km, fiind sunt pozitionate între masivele Ciucarul Mic (România) şi Mali Strbac (Serbia).

Cazanele Dunării şi masivele Ciucarul Mare / Ciucarul Mic fac parte din Parcul Natural Porţile de Fier. Aproape de golful Mraconia, se poate observa, săpat in stâncă, chipul lui Decebal, statuia lui Decebal având dimensiunile 40 m - înălţime şi 25 m - lăţime.

Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
Subiecte în articol: România la înălţime
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close