Antena 3 CNN Actualitate Românii care vor să lucreze în străinătatea pot apela la firma soţiei ministrului Muncii

Românii care vor să lucreze în străinătatea pot apela la firma soţiei ministrului Muncii

Românii care vor să lucreze în străinătatea pot apela la firma soţiei ministrului Muncii
Sursa foto: Foto: INTACT Images
26 Mar 2011   •   16:14

Românii care vor să muncească în străinătate sau să urmeze cursuri de reconversie profesională pot apela la soţia ministrului Muncii, Ioan Botiş, care şi-a înfiinţat recent o firmă de plasare a forţei de muncă. Ministrul Botiş susţine că societatea soţiei sale nu va aplica pentru atragerea de fonduri europene cât timp el ocupă funcţia de ministru. 

 
Ligia Botiş, soţia ministrului Muncii, deţine un pachet de acţiuni la firma Euroactiv Job SRL şi se ocupă cu plasarea forţei de muncă în afara României. Partenerul de afacere al Ligiei Botiş, Bartha Csaba, susţine că intenţionează să obţină fonduri europene în viitor. Ministrul Muncii a dat asigurări însă că, dacă acest lucru se va întâmpla în timpul mandatului său de ministru, soţia sa se va retrage din acţionariatul firmei.
 
Ligia Botiş a mai deţinut în 2005 o firmă de recalificare profesională, pe vremea când soţul său era şeful Agenţiei Judeţene pentru Plasarea Forţei de muncă Bistriţa. Fima a avut activitate până în 2008, când Botiş a plecat de la cârma instituţiei.
 
Ministerul Muncii condus de Ioan Botiş gestionează Programul Operaţional Sectorial Dezvoltare Resurse Umane, evaluat la 4,25 miliarde euro, pentru perioada 2007-2013. Programul finanţează proiecte legate de reconversia profesională sau facilitarea accesului tinerilor pe piaţa muncii. 
 
Ministrul Muncii nu a reuşit să clarifice nici până acum nedumeririle legate de faptul că soţia sa se ocupă de afaceri pe formare profesională tocmai când el este la şefia unei agenţii judeţene de ocupare a forţei de muncă sau chiar la vârful ministerului de resort.

 
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close