Antena 3 CNN Actualitate Românii, din ce în ce mai bolnavi. Accidentele vascular-cerebrale ucid de patru ori mai mulţi români decât media din vestul Europei

Românii, din ce în ce mai bolnavi. Accidentele vascular-cerebrale ucid de patru ori mai mulţi români decât media din vestul Europei

Românii, din ce în ce mai bolnavi. Accidentele vascular-cerebrale ucid de patru ori mai mulţi români decât media din vestul Europei
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    04 Noi 2013   •   18:16

România ocupă locul al treilea în Europa, la incidenţa bolilor cerebro-vasculare. Accidentele vascular-cerebrale omoară de patru ori mai mulţi români decât media din vestul Europei.

Potrivit statisticilor oficiale, în România, rata mortalităţii din cauza accidentului vascular cerebral este de 1276 de pacienţi la fiecare 100.000.

La fel de prost stăm şi la capitolul boli neurologice. Printre motivele enumerate de medicii de la noi se numără ritmul alert de viaţă, alimentaţia necorespunzătoare şi faptul că românii ajung prea târziu la medic.

Medicii spun că stresul, munca la birou şi lucrul la computer duc la "îmbătrânirea creierului".

Incidenţa atacului cerebral-vascular şi metodele de prevenţie au fost doar câteva dintre temele discutate la Congresul Internaţional al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii, desfăşurat la Praga.

Peste 200 de medici de elită din Statele Unite, Israel, Germania sau România au prezentat ultimele descoperiri în domeniul neurologiei.


×
Subiecte în articol: romani boli accident vascular cerebral
Parteneri
Momente cumplite pentru părinții Raisei, la înmormântarea fetiței
x close