Antena 3 CNN Actualitate Românii sărbătoresc Ziua Naţională. Vezi imagini de la parada militară de 1 Decembrie din Bucureşti

Românii sărbătoresc Ziua Naţională. Vezi imagini de la parada militară de 1 Decembrie din Bucureşti

Românii sărbătoresc Ziua Naţională. Vezi imagini de la parada militară de 1 Decembrie din Bucureşti
Sursa foto: Foto: facebook.com/mapn.ro
de M.Z.    |    01 Dec 2014   •   11:13

La mulţi ani, români! La mulţi ani, România! 1 decembrie este ziua noastră, a tuturor, oriunde ne-am afla. Se împlinesc astăzi 96 de la marea Unire. A fost o paradă impresionantă de Ziua Naţională în centrul Capitalei. Aproape 3000 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI şi SPP au defilat în Piaţa Constituţiei. 21 de salve de tun au fost trase în timpul intonării Imnului. La eveniment au participat preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta dar şi mai mulţi miniştri. Parada a adus în faţa românilor şi batalioane de militari din Statele Unite, Turcia, Franţa, Polonia şi Republica Moldova. 


Este ziua în care sărbătorim împreună valorile naţionale. 1 Decembrie este ziua în care românii au decis să se unească şi au format România Mare, acum 96 de ani. Este momentul în care militarii de acasă sau din teatrele de opereraţiuni defilează în faţa românilor, mândri că reprezintă ţara. Este momentul în care ne uităm cu mândrie la trecut şi cu speranţă la viitor. Iar sărbătoarea este una cu atât mai importantă cu cât marchează 25 de ani de la ruperea de trecutul comunist şi începerea unui nou capitol pentru noi toţi. 



Update 12.13 - Paradă grandioasă de 1 Decembrie, în direct la Antena3. Moment emoţionant în Piaţa Constituţiei

 

×
Subiecte în articol: 1 Decembrie Klaus Iohannis
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close