Antena 3 CNN Actualitate Rus: Am găsit în MAI un act neperformant şi viciat. Reformele au avut un caracter haotic

Rus: Am găsit în MAI un act neperformant şi viciat. Reformele au avut un caracter haotic

Rus: Am găsit în MAI un act neperformant şi viciat. Reformele au avut un caracter haotic
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Iul 2012   •   11:55

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a declarat, vineri, că a găsit în MAI un act managerial erodat şi neperformant, un climat de multe ori viciat de lipsa resurselor şi a predictibilităţii măsurilor adoptate, reformele având un caracter haotic, scrie Mediafax.
   
"Am găsit în minister un act managerial erodat şi neperformant şi un climat de multe ori viciat de lipsa resurselor şi a predictibilităţii măsurilor adoptate, dar mai ales de agresivitatea şi rafinamentul metodelor prin care mediul criminal acţionează pentru coruperea şi şantajarea persoanalului instituţiei", a afirmat ministrul Rus, aflat la conducerea MAI din 7 mai.
   
Demnitarul a arătat că, în absenţa unei strategii pe termen mediu şi lung, care să definească cadrul general de evoluţie a ministerului, reformele au avut un caracter haotic, "cu obiective uneori contradictive, care au făcut imposibilă reducerea costuturilor de funcţionare a instituţiei, nu au asigurat raţionalizarea procesului decizional şi nu au implicat comunitatea în soluţionarea problemelor din domeniul ordinii şi siguranţei publice sau în derularea actului administrativ".
   
"Lipsa de coerenţă a cadrului legislativ, multitudinea actelor normative care reglementează acelaşi domeniu continuă să genereze ineficienţă şi paralelism în activitate şi, în ultimă instanţă, o lipsă de responsabilitate în asumarea eşecului", a susţinut Ioan Rus.
   
Totodată, ministrul a declarat că în ultimii doi ani au fost operate numeroase modificări legislative în planul de reorganizare structurală a MAI fără a avea la bază politici publice şi studii de impact.
   
"De exemplu, s-a schimbat de trei ori structura ministerului cu un singur obiectiv: ca să schimbe şefii. Nu se mai numeşte direcţia într-un fel, se numeşte altfel pentru a permite schimbarea oamenilor de la conducerea acestei structuri", a explicat Rus.
   
De asemenea, ministru a subliniat faptul că diminuarea activelor MAI cu 10.000 de angajaţi, prin disponibilizare de personal, a fost prezentată ca "o victorie a binelui", fără a se lua în calcual "efectele ulterioare aceastei măsuri", respectiv "scăparea de sub control a fenomenului infracţional aflat în trend ascendent, în primul rând ca urmare a pauperizării accentuate a populaţiei".

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close