Antena 3 CNN Actualitate "Să-i îngropăm în picioare, ca pe chinezi. Să-i perpelim bine!" Ce afaceri murdare se fac cu locurile de veci

"Să-i îngropăm în picioare, ca pe chinezi. Să-i perpelim bine!" Ce afaceri murdare se fac cu locurile de veci

"Să-i îngropăm în picioare, ca pe chinezi. Să-i perpelim bine!" Ce afaceri murdare se fac cu locurile de veci
de O.P.    |    04 Feb 2013   •   12:15

Liniştea şi decenţa nu sunt garantate de trecerea în nefiinţă a unei persoane. Afacerile cu locurile de veci sunt în floare, chiar dacă sunt de-a dreptul revoltătoare, însă setea de bani nu se stinge după moartea unor persoane dragi.

Un utilizator (Marius Batfoi) al site-ului nostru, www.antena3.ro, ne-a semnalat discuţia purtată în şedinţa Consiliului Judeţean Giurgiu, în urmă cu numai câteva zile.
În cadrul acestei întruniri cele mai pertinente luări de poziţie şi intervenţii pe marginea acestui subiect au aparţinut consilierilor locali PNL, Gheorghe Spoială şi Ionel Dinu, care au criticat în primul rând articolul 29 din regulament care lasă să se înţeleagă că persoanele decedate vor putea fi dezgropate după 3 ani, în condiţiile în care mormântul nu este întreţinut.

De la această problemă s-a iscat un adevărat război al declaraţiilor, care mai de care mai "neortodoxe" şi jignitoare.

Iată câteva din cele mai "colorate", conform stirigiurgiu.ro:

Ionel Dinu, consiler local: “Să apelăm toţi la ce a apelat Sergiu Nicolaescu, e mai bine. Propun să-i îngropăm în picioare ca pe chinezi. Propun paza permanentă la fiecare mormânt să nu se piardă cineva. Roagă-te să mori târziu.”

Gheorghe Spoială, consilier local: “De unde poţi ştii dacă clopotul este tras pentru tine sau pentru altcineva? … Cum poţi semna un contract cu un mort?”

Nicolae Barbu: “Dacă este un mormânt mort ce facem?”

Viorel Bălănean, consilier local: “Am consultat noul Cod Civil de la 1890″

Emil Vucă, city manager: “Din punct de vedere limbă….”

Elena Dinu, consilier local: “Am rugămintea să o puneţi dumneavoastră pentru că ştiţi cum şi unde să o puneţi mai bine.”

Ovidiu Andrei, director Tracum: “O persoană decedată care are loc concesionat poate lua pe altcineva în gazdă… să-i perpelim mai bine…”



 

 



×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close