Antena 3 CNN Actualitate "Să ne rugăm ca pacea să fie lumina vieţii pentru toţi oamenii". Rugăciuni pentru pace în Siria şi Egipt, duminică, în toate bisericile

"Să ne rugăm ca pacea să fie lumina vieţii pentru toţi oamenii". Rugăciuni pentru pace în Siria şi Egipt, duminică, în toate bisericile

"Să ne rugăm ca pacea să fie lumina vieţii pentru toţi oamenii". Rugăciuni pentru pace în Siria şi Egipt, duminică, în toate bisericile
Sursa foto: Foto: heavenawaits.wordpress.com
de S.T.    |    05 Sep 2013   •   18:46

Patriarhul Daniel a adresat ierarhilor, preoţilor, monahilor, monahiilor şi credincioşilor ortodocşi români, pentru duminică, de Naşterea Maicii Domnului, un apel la rugăciune pentru pace în Siria, Egipt şi alte zone ale Orientului Mijlociu.
   
"Deoarece în timpul prezent pacea este tot mai mult ameninţată, adresăm un apel la rugăciune pentru pace, în data de duminică, 8 septembrie, la sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, apărătoarea celor aflaţi în nevoi şi necazuri, bucuria şi împăcarea lumii", a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În acest sens, PF Daniel i-a îndemnat pe toţi ierarhii, preoţii, monahii, monahiile şi credincioşii din Patriarhia Română să înmulţească rugăciunile pentru pace, notează Mediafax.
   
"Toţi oamenii avem datoria morală de a ne ruga şi de a lucra pentru pace, după îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos, Împăratul păcii, Care spune: Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema! Să folosim timpul acesta al sărbătorii Maicii Domnului spre a înmulţi rugăciunea pentru pacea în toată lumea, dar mai ales pentru pace în Siria, Egipt şi alte zone ale Orientului Mijlociu, unde mulţi creştini sunt victime ale prigoanei şi violenţei. Să ne rugăm ca pacea să fie lumina vieţii pentru toţi oamenii, indiferent de religie sau cultură", a mai spus Patriarhul.
   
Urmare a apelului Patriarhului BOR, la Sfânta Liturghie de duminică, după Sfânta Evanghelie, se vor citi "rugăciunile pentru înmulţirea dragostei şi dezrădăcinarea urii şi a toată răutatea".

×
Subiecte în articol: Siria Egipt rugaciuni Patriarhul Daniel
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close