Antena 3 CNN Actualitate Şcolarii din Călăraşi au primit INTERZIS la "chinezii" de la Antipa. Inspectoarea invocă "recomandarea ministrului”

Şcolarii din Călăraşi au primit INTERZIS la "chinezii" de la Antipa. Inspectoarea invocă "recomandarea ministrului”

Şcolarii din Călăraşi au primit INTERZIS la "chinezii" de la Antipa. Inspectoarea invocă "recomandarea ministrului”
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
03 Apr 2013   •   14:41

Elevii din judeţul Călăraşi au primit "interzis" la expoziţia The Human Body de la Muzeul Antipa, scrie exploratorimoderni.ro, care notează că ordinul vine de la conducerea Inspectoratului Şcolar Călăraşi, "la recomandarea ministerului".

“În săptămâna educativă, cei care şi-au propus excursii la Bucureşti, la recomandarea domnului ministru, nu aveţi voie să vizitaţi Muzeul Grigore Antipa”, se arată într-un e-mail trimis de inspectorul Şcolar Melania Vulpoiu către toate şcolile din Călăraşi, chiar înainte de începerea săptămânii „Şcoala Altfel”.

Exploratorimoderni.ro notează că, în realitate, şefii de la Educaţie le-au recomandat dascălilor să obţină mai înainte acordul părinţilor şi nicidecum să le interzică cu desăvârşire accesul la muzeul Antipa, în perioada expoziţiei.

"Părinţii sau reprezentanţii legali vor fi informaţi de faptul că există aspecte controversate, generate de tipul de exponate, precum şi un posibil impact emoţional negativ al acestor exponate", se arată într-un comunicat emis de minister, care le dă undă verde micilor vizitatori, atâta vreme cât au acordul scris al tutorilor.

Contactată telefonic, inspectorul Melania Vulpoiu a confirmat că este autoarea email-ului “de interzicere a vizitării expoziţiei cu chinezii, la recomandarea ministrului”. Întrebată care este motivul pentru care a trimis acel email, deşi nota ministerului prevedea altceva, doamna inspector s-a eschivat şi ne-a dat-o la telefon pe şefa ei, doamna Silviana Şestacovschi, inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi.

În acest timp, Liliana Preoteasa, director general în ministerul Educaţiei arată că ministrului Remus Pricopie a propus aceste măsuri de siguranţă tocmai pentru că, ”în calitatea lui de părinte, nu şi-ar aduce copiii la această expoziţie”.

“Mi se pare o reactie reflexa, viscerala si in cele din urma irationala a persoanelor responsabile din minister, incepand cu ministrul invatamantului si terminand cu doamna director Preoteasa. Domniile lor confunda grija parentala cu cenzura sistemica expozitia The Human Body nu contine - dupa stiinta mea - detalii vulgare, profane sau derogatorii la adresa unui copil”, crede psihiatrul Gabriel Diaconu de la clinica MedLife, citat de evz.ro.


×
Subiecte în articol: muzeul Antipa şcoală
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close