Antena 3 CNN Actualitate Şeful Poliţiei Gorj, acuzat de multiple abuzuri de oamenii din subordinea sa. IGPR: Salvador Caragea a fost "atenţionat"

Şeful Poliţiei Gorj, acuzat de multiple abuzuri de oamenii din subordinea sa. IGPR: Salvador Caragea a fost "atenţionat"

Şeful Poliţiei Gorj, acuzat de multiple abuzuri de oamenii din subordinea sa. IGPR: Salvador Caragea a fost "atenţionat"
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    23 Iun 2013   •   13:17

Salvador Caragea, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, este acuzat de multiple abuzuri chiar de oamenii din subordinea sa.

În rapoartele făcute către corpul de control al ministrului de Interne, inspectorul-şef adjunct şi un comisar-şef dezvăluie modul în care Salvador Caragea facea presiuni asupra anagajaţilor săi şi a oamenilor de afaceri din judeţ, dar şi cum a distrus probele în cazul unui incendiu.

În prezent, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj este cercetat de corpul de control al ministrului de Interne. Măsura a fost luată în urma protestului omului de afaceri motrean Mihai Râmescu, aflat în greva foamei şi care îl acuză pe şeful IPJ , de asemenea, de comiterea mai multor abuzuri.




Abuzurile şefului Poliţiei Gorj au fost prezentate de sursazilei.ro:
 
"În una din zile s-a prezentat la mine în birou o persoană din afara unităţii care m-a ajutat în interesul muncii de poliţie cu informaţii de interes operativ şi în timp ce discutam cu aceasta a intrat în biroul meu domnul Caragea şi, fără să salute sau să întrebe ceva, s-a adresat persoanei respective, spunându-i că abia aşteaptă să o introducă cinci zile în arest, după care să facă sex oral cu ea. (...) După acest incident domnul Caragea a început să afirma atât în cadrul unităţii, cât şi în afară că doamna respectivă este informatoarea mea, că eu am anumite relaţii cu aceasta şi a dispus lucrătorilor de la Serviciul Economic să-i facă mai multe controale la firma pe care o administra.

În situaţia unui eveniment deosebit de grav privind incendierea autoturismului şi casei unei familii de poliţişti pe nume Leuştean, domnul Caragea a dat dispoziţie ca din grupul de lucru să facă parte numai anumiţi lucrători, excluzându-mă din acest grup. (...) Văzând că nu sunt trecut pe dispoziţia respectivă, cât şi scandalul făcut de domnul Caragea, nu m-am implicat în acest caz, cu toate că am constatat că de la început s-a greşit cu cercetarea la faţa locului, întrucât, a doua zi după eveniment, domnul Caragea a dispus ca salariaţii de la Primăria Târgu-Jiu - Salubritate să meargă şi să cureţe locul faptei, aspect negativ invocat şi de expertul care trebuia să se pronunţe cu privirea al cauza incendiului. 

Încă de la promovarea dânsului pe funcţia de inspector-şef, în timp ce ne deplasam de la Bucureşti spre Târgu-Jiu am purtat diverse discuţii cu dânsul, ocazie cu care mi-a spus că trebuie să-i determinăm pe anumiţi ofiţeri să părăsească inspectoratul, respectiv comisar-şef Belgiu Tudor, comisar-şef Crăciun Daniel, comisar-şef Negru Emil, comisar-şef Nicoloff Florin, comisar-şef Lupulescu Octavian şi comisar-şef Savu Ion, aspecte cu care eu nu am fost de acord şi i-am spus că asemenea practici nu îşi au rostul, fiind mai important să coalizăm oamenii pentru performanţă profesională cu atât mai mult cu cât ofiţerii menţionaţi nu au creat probleme", susţine Ion Voinescu, inspector-şef adjunct IPJ Gorj.
 
Şeful Poliţiei Gorj, doar atenţionat
 
În urma unui control efectuat la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj, s-a dispus „atenţionarea" inspectorului-şef şi declanşarea cercetării administrative faţă de doi agenţi de poliţie, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.


 
 


 

 

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close